FinansWatch

Avis: Pensionsloft bliver halveret

Pensionsloftet for ratepensioner bliver halveret, mens der ikke bliver lagt et nyt loft ind over livrenterne, som S/SF ellers varslede inden valget. Oppositionen raser, mens Frank Aaen og Enhedslisten bakker op. (Opdateret)

En markant nedskæring på danskernes indbetalinger til ratepensionerne, skal sikre balance i den nye regerings finanslov. Børsen skriver, at det såkaldte pensionsloft for ratepensioner på 100.000kr. årligt, som VK-regeringen indførte bliver cirka halveret. Det er lig med at danskernes fradrag halveres, når de sparer op til ratepensionen.

På den anden side skulle Helle Thorning-Schmidt-regeringen have droppet at lægge et nyt loft ind over livrenterne.

Børsen skriver, at der forventes et milliardprovenu i statskassen i forbindelse med halveringen af loftet for ratepensionerne.

Enhedslistens Frank Aaen siger til Børsen, at han godt vil se forslaget før han udtaler sig helt konkret, men som udgangspunkt er det forslag, som han støtter.

“Vores princip er i virkeligheden, at man slet ikke skal have fradrag. Til gengæld skal man have pengene skattefrit, når de bliver udbetalt. Så hver gang man begrænser muligheden for at få fradrag, så vil vi støtte det,” siger han og kalder fradragene en “kæmpemæssig skattefordel for de rigeste”.

Hos den tidligere skatteminister Peter Christensen, der i dag sidder på oppositionsbænken, er der kun hovedrysten til overs for regeringens halvering af pensionsloftet for ratepensioner.

“Det er et meget, meget lavt niveau, regeringen går efter, og det er skadeligt for vores pensionssystem. Man rammer helt almindelige mennesker, som ikke har specielt store pensioner. Nogle har jo en mere ujævn pensionsopsparing end andre, og forestillingen om, at det her kun rammer velhavere, er helt forkert,” siger Peter Christensen

 

F&P: Fagforeninger vil have pensionsloft på 20 pct.

F&P advarer: Vi ryger tilbage til tiden før ’87

Skatteminister klar til at bøje udskældt pensionsloft

Avis: Her er fem mulige modeller for regeringens pensionsloft

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs