Avis: Her er fem mulige modeller for regeringens pensionsloft

Berlingske Business skriver, at den nye skatteminister lover, at branchen nok skal blive hørt, inden han beslutter sig for, hvordan pensionsloftet skal skrues sammen.

Den nye skatteminister Thor Möger Pedersen har formodentlig fem modeller at vælge imellem, når han politisk skal beslutte sig for, hvordan han vil finde godt 2 mia. kr. i nye skatter og afgifter på pensionsområdet, der skal være med til at finansiere den nye regerings tiltag indenfor uddannelse og sundhed.

Ifølge Berlingske Business så opererer branchen selv med fem mulige modeller, der kan sikre skatteministeren det provenu han er blevet bedt om at finde af regeringschefen Helle Thorning-Schmidt.

Fradrag til ægtefæller

De fem forskellige modeller for de kommende begrænsninger, der skal udvide det loft på 100.000 kroner over indbetaling med fradrag i topskatten på ratepension, der allerede er indført er ifølge Berlingske Business:

-Et samlet loft på 100.000 kroner over indbetalinger på både ratepension og livrente.

112.000 personer rammes.

-Et tilsvarende - men højere loft på 150.000 kroner. 32.000 personer rammes.

Et loft på 100.000 kroner på henholdsvis ratepension og livrente, så det samlede loft bliver på 200.000 kroner. Henholdsvis 13.000 personer rammes.

-Et procentloft på 20 eller 25 procent af lønnen.

Henholdsvis 66.000 og 45.000 personer rammes.

-En fordeling af de 100.000 kroner som et gennemsnit over et helt arbejdsliv. Det giver for eksempel selvstændige med svingede indkomster mulighed for store indbetalinger i enkelte år.

-Ægtefæller kan udnytte fradrag for pensionsindbetalinger under partnerens loft.

Berlingske Business skriver desuden, at den nye skatteminister lover, at branchen vil blive hørt, inden han træffer en beslutning.

 

Pensionsbranchen: Regeringsgrundlag uklart om pensionsloftet 

F&P glæder sig til Thorning

Pensiondanmark: Ambitiøst regeringsgrundlag 

F&P: Rød plan falder igennem 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også