FinansWatch

Pensionsselskaber og banker henholdsvis jubler og græder

Bankerne bliver de store tabere, når regeringen halverer pensionsloftet for indbetalinger til ratepensioner, mens livrenterne går fri. Det vil sende milliarder fra bankerne, der godt må administrere ratepensioner, over til pensionskassernes livrenter.

Der bliver grædt salte tårer i bankerne, mens pensionsselskaberne knytter næverne og siger "pyyyhaa".

Børsen skriver, at der er stor forskel på, hvordan den nye skatteminister Thor Möger Pedersens udspil på pensionsområdet modtages - alt efter om det er et forslag der skæpper i kassen eller ej.

Hos pensionsselskaberne er der udelt glæde over det nye forslag, fordi livrenterne får fri af den nye regerings skattesmæk, mens det forholder sig omvendt for ratepensionerne.

“Der vil blive meget mere brug for os, for der er mange, som indbetaler mere end 50-60.000 kr. på deres ratepension. Det er en virkelig god løsning også for samfundet, fordi der er brug for at folk har pension til hele livet. Jeg kan kun se fordele i det,” siger Jan Hoffman, direktør i Topdanmark Livsforsikring til Børsen.

SEB Pensions afdelingsdirektør Frank Pedersen minder om, at sidst regeringen indførte et pensionsloft blev indbetalingerne til bankerne halveret.

"Hvorimod der stort set ikke skete noget med indbetalingerne til pensionsselskaberne, fordi de bare førte pengene over på livrenter,” siger Frank Pedersen.

Pensionschef Per Strøm fra Handelsbanken advarer om, at halveringen af pensionsloftet for ratepensioner kommer til at koste samfundet dyrt.

Hvis man ikke har en meget lang horisont, skal der indbetales meget store beløb, før en livrente bliver interessant. Derfor kan man frygte at loftet giver bagslag, fordi folk så vil spare mindre op og dermed tære mere på de offentlige ydelser,” siger han.

Hos direktøren for Forsikring & Pension, Per Bræmer Rasmussen, er der stor tilfredshed med forslaget.

 

Mere fra FinansWatch

Ny direktør vil ikke have ret, bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs