FinansWatch

F&P: Fagforeninger vil have pensionsloft på 20 pct.

Livrenteloftet på 100.000 skal droppes, mener ifølge Forsikring og Pension flere fagforeninge, der i stedet foreslår et loft, der er en procentdel af indkomsten.

Regeringens forslag om et 100.000-kroners loft på indbetalinger til livrenter er i flere månederne blevet brutalt skudt ned af forsikringsbranchen.

Men nu melder man sig på banen med et alternativt forslag.

Ifølge Forsikring og Pension vil flere fagforeninger have et pensionsloft, der knytter sig til en procentdel af indkomsten. Det fremgår af brancheorganisationens nyhedsbrev, Fronter.

Ingen tvivl

”… blandt fagforeningerne er der ingen tvivl. Loftet skal ikke være i kroner og øre – det skal udgøre en procentdel af folks indkomst,” skriver Forsikring og Pension, der blandt andet citerer Martin Teilmann, direktør for Akademikernes Centralorganisation, AC, for følgende:

”Vi er mest interesserede i et loft, som knytter sig til en procentdel af indkomsten og hellere 25 end 20 pct. Det passer bedst med den måde, som vi laver aftaler på. (17,2 pct. i pensionsbidrag i dag, red.). Derved vil vores medlemmer kun blive ramt, hvis de også indbetaler på en privat pensionsordning ved siden af deres arbejdsmarkedspension. Det vigtigste for os er, at vi beskytter den velfungerende måde, som arbejdsmarkedspensionerne er konstrueret på,” siger han.

Også DJØF og Finanssektorens arbejdsgiverforening vil ifølge brancheforeningen have en procentdel i stedet for et loft i kroner og øre.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs