FinansWatch

Danica afviser problematisk ledelsesvakuum

Danica kan risikere at skulle vente på deres nye topchef indtil 1. februar næste år, men Jens Christian Nielsen, kommunikationschef i Danica, afviser, at det giver problemer.

Foto: Ernst Tobisch

Helt indtil 1. februar 2012. Så lang tid kan Danica risikere at skulle vente på deres nye topchef, Per Klitgård, der kommer fra SEB Pension.

I går kunne dagbladet Børsen fortælle, at Danica sejler agterud sammenlignet med PFA, der i 2010 kunne mønstre en stigning i de samlede indbetalinger i forhold til 2009 på 20,2 pct., mens Danica måtte nøjes med beskedne 1,8 pct. Samtidig er de løbende indbetalinger hos Danica faldet med 6,4 pct.

Danica befinder sig i dag i et ledelsesmæssigt vakuum, efter tidligere adm. direktør Henrik Ramlau-Hansen startede som økonomichef i Danske Bank. Den nye topchef i Danica, Per Klitgård, der kommer fra en stilling som adm. direktør i SEB Pension, er endnu ikke startet, og der kan gå lang tid endnu – der er nemlig ingen garanti for, at han starter før den 1. februar 2012.

Business as usual

Jens Christian Nielsen, kommunikationschef i Danica, afviser dog, at det ledelsesmæssige vakuum er problematisk for Danica.

”Vi har en meget stærk organisation i Danica, og den er stadig intakt. Der er business as usual, indtil vores næste chef kommer,” siger han.

Men er situationen ikke noget, som I bør rette op på, og som en leder burde være en driver for?

”Vores opfattelse er, at vi i Danica arbejder efter business as usual. Vi fortsætter den linje, vi har lagt de sidste par år i år, og det ser ganske fornuftigt ud,” siger Jens Christian Nielsen, der ikke vil svare på, hvad det vil betyde for Danica, når Per Klitgård kommer til.

Ikke alvorlig

”Det må vi vente og interviewe Per Klitgård om, når han er på plads,” lyder det fra Jens Christian Nielsen, der i øvrigt ikke mener, at situationen i Danica er alvorlig.

”Vores samlede indbetalinger i koncernen er gået frem med 18 pct. Det er båret af primært en fremgang i Norge og Sverige, og fordi vores indbetalinger er gået frem med så meget, så udnytter vi nogle stordriftsfordele, som også kommer vores danske kunder til gode. Vi er ikke kun et dansk selskab. Vi er et nordisk pensionsselskab, og der er vi meget tilfredse med vores fremgang,” siger han til FinansWatch.

Ordførende direktør i Danske Bank, Peter Straarup, har tidligere sagt, at han håber, at Per Klitgård kan få lov til at starte inden den 12 måneders lange opsigelse er udløbet.

Danicas nye chef: Ekstremt utålmodig

Straarup: Der venter ham en stor opgave

Nye udfordringer for topchef i Danica Pension

Mere fra FinansWatch

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs