FinansWatch

Straarup: Der venter ham en stor opgave

Den nye topchef i Danica Pension skal ifølge bestyrelsesformand Peter Straarup sørge for, at pensionsselskabet vokser.

Foto: KRABBE LARS

Tidligere i dag meddelte Danica Pension, at man har valgt en ny øverste chef for pensionsselskabet. Valget faldt på Per Klitgård, der efterfølgende har opsagt sin stilling som direktør for en af de andre store aktører i pensionsbranchen, nemlig SEB Pension. FinansWatch har talt med Danica Pensions bestyrelsesformand, ordførende direktør i Danske Bank, Peter Straarup, om baggrunden for valget af ny direktør.

Hvorfor faldt valget på lige netop Per Klitgaard?

"I den søgeproces, vi har været igennem, er han den, der efter vores opfattelse har haft de bedste kompetencer. Det er det åbenbare svar. Han har en god baggrund fra pensionssektoren, og har demonstreret gode resultater."

Aktuar med ledelseskompetencer

Du siger de rette kompetencer. Hvilke kompetencer har han?

"Han har været direktør for et pensionsselskab før, så han har ledelseskompetencer. Han er aktuar og har også kendskab til pensionsmarkedet."

Hvad har I fokuseret på i hans baggrund?

"Det er blandt andet hans tid som direktør for SEB Pension. Han har været i pensions- og forsikringsindustrien i mange år. Den virksomhed, han har ledet, har haft en god fremgang."

Hvad kan han tilføre Danica Pension fremadrettet?

"Den primære opgave er at lede Danica, som vel er landets største private pensionsselskab. Det er en stor opgave til at begynde med. Vi har ikke nogen specifikke ting, som han skal nå at ændre. Ændringen af Danica er en løbende proces med henblik på at følge med tiden. Der er ikke nogen specielle opgaver, som vi vil bede ham om at se på. Vi vil bede ham om at starte, når han kan, og lede virksomheden."

Ingen forkromede satsninger

Så der er ikke nogen store, forkromede strategiske satsninger?

"Nej."

Hvad er Danica Pensions udfordringer set fra dit synspunkt?

"De samme som alle andre pensionsselskaber står over for. Vi skal levere et godt produkt til kunderne, forvalte kundernes midler bedst muligt og sørge for, at vi vokser."

Hvornår tiltræder Per Klitgård jobbet?

"Det ved vi endnu ikke."

Nye udfordringer for topchef i Danica Pension

Ny topchef fundet til Danica

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Danske Bank må væbne sig med tålmodighed i Mobilepay-fusion

Danske Bank sigtede sidste sommer efter at sende Mobilepay ind i nordisk fusion omkring sidste årsskifte, men siden har tidsplanen rykket sig. Processen har taget længere tid end ventet, lyder det fra Danske Bank, som ikke er i tvivl om, at fusionen bliver godkendt.

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs