FinansWatch

Danicas ledelses-vakuum omsider løst

Efter flere måneders venten er Per Klitgård klar til at indtage posten som adm. direktør i Danica den 1. oktober. (Opdateret 12.39)

Foto: Ernst Tobisch

Per Klitgård er omsider sluppet ud af SEB Pensions kløer og starter som adm. direktør i Danica den 1. oktober.

Det fortæller han til FinansWatch.

Den tidligere adm. direktør for SEB Pension blev hentet til Danica allerede i januar, men havde et opsigelsesvarsel på 12 måneder, og derfor har det indtil nu været uvist, hvornår han ville tiltræde sin nye stilling.

”Jeg ser voldsomt meget frem til at starte. Det var jo derfor jeg skiftede, og jeg glæder mig til at komme i gang igen,” siger Per Klitgård, der har tilbragt de seneste par måneder som hjemmegående og studerende.

Studerende i USA

”Nu er jeg ikke det store havemenneske, men jeg har forsøgt at holde mig i gang på forskellige måder. Jeg har for eksempel været i USA og læse, og det ville jeg nok ellers ikke have gjort,” siger Per Klitgård, der efter et ophold på Harvard nu ved mere om kundefokusering og kundetilfredshed.

Han ser ingen problemer i, at Danica har manglet sin topchef i flere måneder.

"Der har været konstitueret en direktør, og de har en kompetent ledelse og kompetente medarbejdere, så den vej rundt har forretningen kørt videre," siger Per Klitgård.

Siden januar har SEB Pension og Danske Bank været i dialog i forhold til, hvornår Per Klitgård kunne starte, og den 1. oktober endte med at blive det tidspunkt "alle kunne leve med".

Perfekte kandidat

Per Klitgård overtager stillingen fra Henrik Ramlau-Hansen, der tiltrådte som finansdirektør i Danske Bank-koncernen 1. januar 2011.

Peter Straarup, adm. direktør i Danske Bank, har tidligere kaldt Per Klitgård den perfekte kandidat til posten. I januar sagde han således til borsen.dk:

"Vi har lavet en profil over, hvilken type leder vi ville have i Danica, og der passer Per Klitgård helt perfekt. Han er en kyndig leder, som kender branchen og har skabt resultater i blandt andet SEB Pension.”

Stor usikkerhed om ny Danica-direktør

Danica afviser problematisk ledelsesvakuum

Mere fra FinansWatch

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs