FinansWatch

Finansrådet: ATP statsbank er urimelig konkurrencefordel

Finansrådet advarer mod regeringens forslag om at give ATP ret til fuldt ud at eje finansielle virksomheder, da det vil give ATP en urimelig konkurrencefordel, skriver de i en kommentar.

Det er grundlæggende forkert at give ATP mulighed for fuldt ud at kunne eje finansielle virksomheder. Det skriver Finansrådet i en kommentar.

”En bank, hvis væsentligste grundlag for funding er midler, der opkræves af lønmodtagerne ved lov, giver en helt urimelig konkurrencefordel og er de facto at regne for en statsbank,” skriver Finansrådet i kommentaren.

Diskussionen er opstået, efter Jyllands-Posten er kommet i besiddelse af et lovforslag, der skal give ATP lov til fuldt ud eje finansielle virksomheder. Forslaget giver ifølge Finansrådet ATP en urimelig konkurrencefordel.

”Da det er et lovkrav, at danske lønmodtagere er kunder hos ATP, har ATP ikke samme markedsføringsomkostninger, som resten af branchen har, ligesom ATP - med kun ét produkt på hylden - heller ikke har udviklingsomkostninger. Derfor vil det skabe en ulige og ublu konkurrence, hvis ATP får lov til at drive finansielle virksomheder,” står der i kommentaren.

Desuden vil en statsbank kunne opnå en særlig gunstig rating og dermed få nemmere ved at skaffe kapital fra pengemarkedet.

Vildt slagsmål om frie tøjler til ATP

ATP kan ændre den danske pensionssektor

ATP kan ryste pensionsmarked

ATP-chef forudser bombe under statskassen

Mere fra FinansWatch

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs