FinansWatch

ATP-chef forudser bombe under statskassen

Opgaven med at forsørge den voksende andel af ældre i befolkningen bliver så stor, at alle danskere bør tvinges til at spare mere op, mener ATP-chef Lars Rohde.

Foto: Sine Fiig

Danskere, der lever længere, et af verdens højeste skattetryk og en kæmpe udgift til folkepension. De tre faktorer kan give enorme problemer for dansk økonomi, hvis der ikke bliver ændret kurs, mener ATP-chef Lars Rohde, der i Børsen kommer med en idé til, hvordan der skal dæmmes op for problemet.

”Det kunne være en tanke at sørge for mere tvungen opsparing til grundforsørgelsen. En af måderne kunne være et større ATP-bidrag, men det kunne også være i et andet regi. Til afløsning for de offentlige finanser kunne folkepensionen så sættes ned,” siger Lars Rohde til Børsen.

Aflastning af staten

Formålet med mere tvungen opsparing er at aflaste staten og skatteyderne.

”Indtægtssiden er under pres på grund af demografien, og vi har i forvejen et stort underskud. Vi bliver nødt til som samfund at være yderst skarpe i vores prioriteringer af, hvad der skal belaste de offentlige finanser,” siger han.

Ifølge Rohde sparer danskerne totalt set nok op, men der er et problem med fordelingen, mener han.

Det er samtidig nødvendigt at iføre sig de langsigtede briller - ændringer foretaget i dag vil først få fuld effekt om 40 år.

Mere fra FinansWatch

Dansk robotrådgiver nedjusterer forventninger

Både hvad angår AUM, antal kunder og omsætning justerer robotrådgiveren Nord Investments nu sine forventninger i den forkerte retning. Årsagen skal findes i de usikre markeder og en faldende investeringslyst, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs