FinansWatch

Bag facaden: Det skumle spil om ATP 's rolle

Analyse: Regeringens højtprofilerede vækstpakke kan kollapse, fordi pensionsselskaberne er bange for konkurrence fra ATP . Øget konkurrence og lavere priser i pensionssektoren er gidsler i sagen.

5 mia. kr. til i risikovillig kapital til iværksættere og mindre-og mellemstore virksomheder er i fare. De penge skulle være kommet fra de kommercielle pensionsselskaber og ATP som led i den højtprofilerede vækstpakke, som økonomi-erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) har planlagt at offentliggøre i dag. Men nu truer et voldsomt opgør mellem ATP , myndighederne og pensionsselskaberne med at blokere for vækstpakken, fordi Forsikring og Pension truer med at trække deres støtte til hjælpepakken.

Kernen i striden er pensionsgigantens ATP 's fremtidige rolle. For efter at have støttet en banksektor tæt på kollaps under finanskrisen - f. eks. understøttede ATP de finansielle systemer med 150 mia. kr., da krisen var dybest - er det nu tid til, at myndighederne siger tak for hjælpen ved at sætte ATP fri fra sin lovgivningsmæssige spændetrøje.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Dansk robotrådgiver nedjusterer forventninger

Både hvad angår AUM, antal kunder og omsætning justerer robotrådgiveren Nord Investments nu sine forventninger i den forkerte retning. Årsagen skal findes i de usikre markeder og en faldende investeringslyst, lyder det.

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs