FinansWatch

Lars Rohde nedtoner ATPs bank-ambitioner

Balladen om lovforslaget, der vil give ATP frie tøjler til at konkurrere på markedsvilkår med resten af branchen overrasker ATP-direktør Lars Rohde.

ATP-direktøren prøvede i går at mane til besindighed og nedtone ATPs ambitioner om at gå i flæsket på resten af branchen. Han prøver i den sammenhæng at mane frygten for, at ATP vil gå i offensiven indenfor bankdrift i jorden.

”Det er overraskende, synes jeg, for ATP har en meget veldefineret rolle i Danmark som består i at give et supplement til Folkepensionen. Der er ingen planer om at gå ud og konkurrere med danske pengeinstitutter og forsikringsselskaber,” siger Lars Rohde til Børsen. Han lover over for avisen, at ATP ikke skal drive bank i Danmark:

”Ja! Det er sådan set det, jeg har forsøgt at sige temmelig tydeligt, at vi allerede har en veldefineret rolle.”

Fokus på FIH

Der er dog lagt op til markant øgede muligheder til ATP i det lovforslag, der i øjeblikket ligger i Økonomi- og Erhvervsministeret og har været genstand for heftig kritik fra forsikrings- og pensionsbranchen. Muligheder, der har fået brancheforeningen Forsikring & Pension helt op af stolen af frygt for øget konkurrence fra ATP. Mulighederne skal ifølge Lars Rohde bruges til at drive pensionsselskab i England og pleje sine interesser i FIH Erhvervsbank, som man har købt sammen med blandt andet PFA og Folksam.

”Vi har en ambition om, at få lov til at eje en finansiel institution som datterselskab på fuldstændig samme vilkår som pensionskasser, forsikringsselskaber og banker i øvrigt har. Når vi ønsker dette, er det konkret på grund af FIH-investeringen. Vi har den sammen med nogle, som kan eje den 100 pct., og når vi ikke har den samme mulighed, kan vi blive tvunget ud, hvis vi bliver uenige,” siger han til Berlingske Business.

Minister i krydsforhør om frit ATP

Politisk opgør om frit ATP

Bag facaden: Det skumle spil om ATP 's rolle

Aftale på plads om risikovillig kapital

Damgaard Jensen afviser trusler

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs