FinansWatch

Aftale på plads om risikovillig kapital

Regeringen har sammen med brancheorganisationen Forsikring & Pension, ATP og LD indgået en aftale om at stille risikovillig kapital til rådighed for iværksættere og små og mellemstore virksomheder.

En aftale om at stille risikovillig kapital til rådighed for iværksættere og virksomheder, der har svært ved at skaffe kapital er netop faldet på plads.

Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kalder aftalen helt central for at få skabt vækst og nye arbejdspladser.

Det er regeringen, Forsikring & Pension, ATP og LD, der er blevet enige om at stille yderligere mindst 5 mia. kr. til rådighed for iværksætterne og de små og mellemstore virksomheder.

En del af aftalen er at stifte investeringsselskabet Dansk Vækstkapital, der skal forbedre adgangen til risikovillig kapital.

Fornuftigt afkast

”Sammen med pensionsinstitutterne etablerer vi et nyt investeringssamarbejde, der skal sikre et væsentligt løft i den risikovillige kapital i Danmark,” siger Brian Mikkelsen i en pressemeddelelse.

Staten etablerer tre låne og kautionsordninger i regi af Vækstfonden.

Aftalen vil skabe arbejdspladser, og samtidig sikres pensionsinstitutterne er fornuftigt afkast, fremgår det af aftalen. Den risiko, pensionsselskaberne påtager sig, begrænser sig ved, at staten garanterer 75 pct. af det investerede beløb. Udbyttet skal dog samtidig også fordeles efter samme model. Det forventes af forsikrings og pensionsselskaberne vil bidrage med bidrag svarende til deres respektive markedsandele.

Indskuddet af ny kapital sker efter en model, hvor minimum 25 pct. af pensionsinstituttets midler indskydes som egenkapital i Dansk Vækstkapital, mens max. 75 pct. vil være tilsagn om lån til Vækstfonden.

Strid om ATP-bank

Dansk Vækstkapitals mulighed for at give nye tilsagn til investeringsfonde løber i fem år til udgangen af 2015.

Det har været usikkert, om brancheforeningen Forsikring & Pension ville være med i aftalen. Brancheforeningen har nemlig tidligere truet med at springe fra aftalen, hvis ATP får lov til at drive bank og realkreditinstitut, som et endnu ikke offentliggjort lovforslag skal give mulighed for.

Mere fra FinansWatch

Dansk robotrådgiver nedjusterer forventninger

Både hvad angår AUM, antal kunder og omsætning justerer robotrådgiveren Nord Investments nu sine forventninger i den forkerte retning. Årsagen skal findes i de usikre markeder og en faldende investeringslyst, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs