FinansWatch

Stine Bosse hylder norsk ledelse

Nordmændene og deres ledere har udvist kriseledelse i særklasse. Det kan danske topchefer og politikere lære af, lyder det fra Stine Bosse i hendes klumme på FinansWatch.

De norske ledere med statsminister Jens Stoltenberg i spidsen har udvist ultimativ og værdig kriseledelse og gjort det let for det norske folk at finde ud af, hvordan de skal håndtere den tragiske situation.

Det kan både danske topchefer og politikere kan lære af. Det skriver Stine Bosse i sin klumme på FinansWatch.

Ingen slinger

”Senere i forløbet var der heller ingen slinger i valsen. Ros til politiet fra justitsministeren. Også her kunne dårlig ledelse have ført til primitiv angstpræget pladder debat om tid, sted, ansvar m.m. Nej. Tonen var lagt. Ro, værdighed, reflektion og ordentlig debat,” skriver Stine Bosse blandt andet.

Selvledelse

Hun peger på, at denne tilgang har sat det norske folk i stand til effektiv selvledelse.

”Det bliver så enkelt at se, hvad der er ok, og hvad der ikke er. Hele tonen i debatten er sat. Ikke med forbud eller regler, men slet og ret ved det gode eksempel. Det kan man også lære af i virksomheder. Tonen på toppen betyder noget,” skriver Stine Bosse.

Læs hele Stine Bosses klummer her:

Kriseledelse af den ultimative karakter

Læs Stine Bosses øvrige klummer her:

Strategi, hvad bruger man det til?

People’s business

Hvem er klogest - mellemlederens "nye" rolle

Tak for turene i mediemøllen

Det private og det offentlige skal samarbejde

Velkommen til FinansWatch

Mere fra FinansWatch

1,5 millioner danskere investerer i Qatar: "Det er dilemmafyldt"

Fem danske pensionsselskaber har på vegne af 1,5 mio. kunder investeret små 900 mio kr. i Qatar, viser en opgørelse, som mediet Danwatch har foretaget. Chef for ansvarlige investeringer hos Danica Pension erkender, at ”det er dilemmafyldt at investere i statsobligationer” fra visse lande.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs