Tryg-ansatte håber på løsning

Situationen omkring assurandørerne i Tryg er endt i hårdknude, men de øvrige ansatte i Tryg håber fortsat på, at parterne bliver enige om en løsning, så man undgår en konflikt.

Finansforbundet har spået en historisk lønkonflikt i forsikringsbranchen.

Men som repræsentant for størstedelen af de ansatte i Tryg, håber Tina Snejbjerg dog, at det lykkes parterne at blive enige, så branchen går uden om en konflikt.

”Det bedste ville være, hvis parterne kunne blive enig om løsning, som de begge kunne leve med. Det er trods alt det bedste at undgå en konflikt,” siger Tina Snejbjerg, formand for Personaleforeningen i Tryg, der repræsenterer ansatte med en DFL-overenskomst.

Bedst for alle

Hun repræsenterer dermed ikke assurandørerne og er derfor ikke direkte indblandet i konflikten, alligevel mener hun, at en fælles løsning, vil være det bedste for ansatte i Tryg.

”At få en aftale og få problemet løst, så vi ikke skal bruge tid på at fokusere på en eventuel konflikt for assurandørerne, vil være bedst for alle. Det vil folk være gladest for.”

Ikke en del af forhandlinger

Tina Snejbjerg vil ikke pege på, hvem der burde give sig i konflikten.

”Det er svært at have en holdning til, hvem der skal give sig. Når man ikke har været en del af forhandlingsforløbet, kender man ikke de helt konkrete detaljer, så jeg vil meget nødigt sige, at A eller B har ret,” siger hun.

Kan brede sig

Formand i Finansforbundet, Kent Petersen, har over FinansWatch varslet, at konflikten i Tryg meget vel kan brede sig til de øvrige dele af forsikringsbranchen, fordi lønproblematikkerne ikke kun gør sig gældende for assurandørerne i Tryg.

”Når vi ser på Trygs generelle omkostningsproblemer, er det jo ikke assurandørerne, der er hovedproblemet. Deres lønstigninger minder jo meget om andre ansattes, og når man ser på branchens omkostninger generelt, kan man godt få det indtryk, at det her ikke er det eneste sted, man kommer til at stå med nogle udfordringer,” siger han.

Tilfreds med overenskomst

Men det er ikke umiddelbart en situation Tina Snejbjerg genkender.

”Han må vide noget, jeg ikke er bekendt med. Vi har lavet en forlængelse af vores overenskomst, der løber frem til 1.4 næste år. Der har vi fået en lille lønstigning gennem, og vi er udmærket tilfreds med det,” siger hun.

Det har ikke været muligt at fange assurandørernes tillidsmand for en kommentar.

Parterne er indkaldt til forhandlinger i forligsinstitutionen på fredag.

Finansforbundet: Tryg-konflikt varsel om bredere problemer

Sympatikonflikt vil koste assurandører 50.000 om måneden

Analytiker: Tryg-salg skal nok klare konflikt

Finansansatte spår historisk lønkonflikt

Finansforbundet: Vi gør ikke noget ulovligt

FA: Finansforbundets varsel er ulovligt

Finansforbundet varsler konflikt for assurandører

Strejke truer nu hele forsikringsbranchen

Finansforbundet: Tryg får førstepræmie i useriøsitet

Forhandlingssammenbrud i Tryg

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også