FinansWatch

Finansforbundet: Vi gør ikke noget ulovligt

Forbundet afviser at den varslede sympatikonflikt for alle assurandører under Finanssektorens arbejdsgiverforening skulle være ulovlig.

Ulovligt, sagde arbejdsgiverne. Helt efter bogen, lyder det fra nu Finansforbundet. Konflikten omkring assurandørerne i Tryg spredte sig i formiddag til alle assurandører under Finanssektorens Arbejdsgiverforening. Og det brød arbejdsgiverne sig altså meget lidt om:

"Det er normalt - og lovligt - at gengælde arbejdsgiverens konfliktvarsel med et strejkevarsel. Men det er hverken normalt eller lovligt at udvide en konflikt vedrørende en lokal lønaftale til en landsdækkende konflikt - således som Finansforbundet nu forsøger," skrev Steen A. Rasmussen, direktør i FA, i en pressemeddelelse.

Men i Forbundets optik er muligheden for at varsle sympatikonflikt ikke noget, der kræver en aftale mellem parterne.

”Vores konfliktvarsel til Tryg er helt efter bogen. Det undrer mig såre, at FA kan tolke det som ulovligt. Det er helt normalt at understøtte med en sympatikonflikt på andre virksomheder. Derfor imødeser jeg også en eventuel arbejdsretssag fra FA med sindsro," skriver Kent Petersen, formand i Finansforbundet, i meddelelsen

Som Kent Petersen ser det, er det arbejdsgiverne der har valgt at skærpe konflikten ved at varsle lockout.

”Det er helt tåbeligt, at vi skal drøfte jura frem for at forholde os til realiteterne i kølvandet på de strandede forhandlinger. Men hvis det er den kamp, de vil kæmpe, så tager vi det med”, skriver han.

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs