FinansWatch

Finansforbundet: Vi gør ikke noget ulovligt

Forbundet afviser at den varslede sympatikonflikt for alle assurandører under Finanssektorens arbejdsgiverforening skulle være ulovlig.

Ulovligt, sagde arbejdsgiverne. Helt efter bogen, lyder det fra nu Finansforbundet. Konflikten omkring assurandørerne i Tryg spredte sig i formiddag til alle assurandører under Finanssektorens Arbejdsgiverforening. Og det brød arbejdsgiverne sig altså meget lidt om:

"Det er normalt - og lovligt - at gengælde arbejdsgiverens konfliktvarsel med et strejkevarsel. Men det er hverken normalt eller lovligt at udvide en konflikt vedrørende en lokal lønaftale til en landsdækkende konflikt - således som Finansforbundet nu forsøger," skrev Steen A. Rasmussen, direktør i FA, i en pressemeddelelse.

Men i Forbundets optik er muligheden for at varsle sympatikonflikt ikke noget, der kræver en aftale mellem parterne.

”Vores konfliktvarsel til Tryg er helt efter bogen. Det undrer mig såre, at FA kan tolke det som ulovligt. Det er helt normalt at understøtte med en sympatikonflikt på andre virksomheder. Derfor imødeser jeg også en eventuel arbejdsretssag fra FA med sindsro," skriver Kent Petersen, formand i Finansforbundet, i meddelelsen

Som Kent Petersen ser det, er det arbejdsgiverne der har valgt at skærpe konflikten ved at varsle lockout.

”Det er helt tåbeligt, at vi skal drøfte jura frem for at forholde os til realiteterne i kølvandet på de strandede forhandlinger. Men hvis det er den kamp, de vil kæmpe, så tager vi det med”, skriver han.

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs