FinansWatch

Forhandlingssammenbrud i Tryg

Det lykkedes ikke at aftale en ny overenskomst for Trygs assurandører til afløsning af den, der er opsagt med udgangen af marts. Meget beklageligt, lyder det fra Finanssektorens Arbejdsgiverforening.

Sent i går eftermiddags smed parterne håndklædet i ringen. Det lykkedes ikke at blive enige om en ny overenskkomst for Trygs assurandører.

Trygs forslag til assurandørerne indeholder en kraftig reduktion af assurandørernes lønninger, der for nogle er helt op til en halvering.

"Tryg er kommet med forskellige udspil og forsøgt med flere modeller med forskellig løbetid, som alle er blevet afvist. Så selv om selskabet har vist stor fleksibilitet, har Finansforbundet ikke villet bevæge sig tilstrækkeligt. Konsekvenserne af finanskrisen, Trygs konkurrencesituation og omkostningsniveau tager Finansforbundet tilsyneladende ikke alvorligt. Tryg er i en situation, hvor de samlede lønomkostninger for assurandørerne skal reduceres en del, men det vil Finansforbundet ikke være med til," skriver FA i en pressemeddelelse.

Helt uacceptabelt

Finansforbundet kalder Trygs krav helt uacceptable.

"Vores medlemmer er under forhandlingerne blevet mødt med et ultimativt krav om massiv lønnedgang, for enkelte vil der være tale om en lønnedgang på 50 procent. Det er selvfølgelig helt uacceptabelt, at man laver så massivt et udfald mod en enkelt medarbejdergruppe", siger Finansforbundets formand Kent Petersen.

FAs bestyrelse vil nu sammen med Trygs ledelse overveje situationen hen over weekenden.

Mere fra FinansWatch

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs