Strejke truer nu hele forsikringsbranchen

Overenskomst-uenigheden i Tryg breder sig nu til resten af forsikringsbranchen. Finansforbundet udsender med stor sandsynlighed konfliktvarsel for samtlige af branchens assurandører i morgen.

I går udsendte Tryg et lockoutvarsel, og i morgen kvitterer Finansforbundet så med at aflevere et konfliktvarsel.

Parterne måtte i fredags opgive at nå til enighed om en overenskomst for Trygs assurandører, og det kan nu komme til at ramme hele branchen.

”Når vi sender vores konfliktvarsel, sender vi samtidig situationen til forligsinstitutionen. Vi vil samtidig med stor sandsynlighed også varsle konflikt for resten af forsikringsselskaberne, så det drejer sig om alle assurandørerne,” siger Finansforbundets formand, Kent Petersen, til FinansWatch.

I følge ham er sandsynligheden for, at assurandørerne strejker fra 1. april, stor.

Håber ikke på strejke

Hverken Tryg eller Finansforbundet ser dog en arbejdskonflikt som den optimale situation, men som det ser ud nu, har parterne ingen planer om at mødes for at genoptage forhandlingerne.

”Dybest set håber jeg ikke, det kommer strejke,” siger Kent Petersen.

”Men med den tilgang og den seriøsitet, Tryg har haft i forhandlingerne, så er det også svært at se, at der er noget at mødes om,” siger han.

Har hinandens numre

Hos Tryg håber kommunikationschef Troels Rasmussen, at det er muligt at finde en løsning.

”Forhåbentlig bliver der fundet en forhandlingsløsning, det har vi jo god tid til. Men det skal der jo to til at blive enige,” siger han og peger på, at begge parter har hinandens telefonnumre.

"Hvis der ikke bliver taget kontakt, og der ikke bliver forhandlet, så bryder konflikten ud 1. april. Det vil være beklageligt, men sådan er reglerne," siger han.

Uenigheden ligger i, hvor stor en lønnedgang, assurandørerne kan acceptere.

Diskussion om reduktion

”Vi har lagt et udspil frem, som ikke er blevet accepteret. Vi har selvfølgelig et mål med forhandlingerne, nemlig at få vores omkostninger ned,” siger Troels Rasmussen.

Han afviser dog, at lønreduktionen, som Finansforbundet hævder, for enkelte personer betyder en lønnedgang på 50 pct.

”Vi foreslår, at man over tre år reducerer lønnen med gennemsnitligt 6 pct. Det er det, konflikten står om og ikke om andet. Vi kan ikke regne os frem til de 50 pct. Det kan simpelthen ikke lade sig gøre,” siger han.

Manglende vilje

Finansforbundet ser Trygs lockoutvarsel som en manglende vilje til forhandling.

"Indtil videre har vi konstateret, at den manglende vilje til forhandling fortsætter. De kom med et ultimativt forslag, og når vi ikke makker ret, så får vi et lockoutvarsel," siger han.

Finansforbundet: Tryg får førstepræmie i useriøsitet

Forhandlingssammenbrud i Tryg

Avis: Tryg vil halvere assurandørers løn

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også