FinansWatch

Finansforbundet varsler konflikt for assurandører

Finansforbundet har netop afgivet varsel om konflikt for samtlige assurandører i Tryg og sympatikonflikt for assurandører i alle de virksomheder, der er medlem i Finanssektorens Arbejdsgiverforening.

Som ventet har Finansforbundet i dag afgivet varsel om konflikt. Varslet gælder ikke kun assurandører ansat i Tryg, men alle assurandører, der er ansat i virksomheder, der er medlem af Finanssektorens Arbejdsgiverforening.

Det skriver Finansforbundet i en pressemeddelelse.

Forhandlingerne om en ny overenskomst til assurandørerne i Tryg strandede i fredags, og mandag indgav Tryg lockaout-varsel.

Helt uforståeligt

”Det er helt uforståeligt, at Tryg valgte det skridt, når vi faktisk havde muligheden for at finde tilbage til forhandlingsbordet frem til i dag. Finansforbundet har nøje overvejet situationen, og vi føler os nu tvunget til at varsle konflikt for samtlige assurandører”, siger Kent Petersen, formand for Finansforbundet, i pressemeddelelsen.

Konflikten kan træde i kraft pr. 1. april.

Ifølge Finansforbundet forlanger Tryg en urimelig lønnedgang for assurandørerne.

Uenighed om lønnedgang

”Det er et helt urimeligt krav. Vi kan naturligvis ikke gå med til, at nogle af vores medlemmer skal gå helt op til 50 procent ned i løn. Det gør heller ikke sagen bedre, at arbejdsgiverne ikke har lagt skjul på, at de opfatter det her som en fællesaktion, hvor resultatet fra forhandlingerne i Tryg, skal bane vejen for samme krav om lønnedgang for assurandørerne i andre virksomheder. Derfor har vi valgt at lade vores konfliktvarsel gælde alle medlemsvirksomheder i FA”, siger Kent Petersen.

Tryg har tidligere afvist, at der skulle være tale om en lønnedgang på op til 50 pct.

”Vi foreslår, at man over tre år reducerer lønnen med gennemsnitligt 6 pct. Det er det, konflikten står om og ikke om andet. Vi kan ikke regne os frem til de 50 pct. Det kan simpelthen ikke lade sig gøre,” siger kommunikationschef i Tryg Troels Rasmussen.

Strejke truer nu hele forsikringsbranchen

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Danske Bank må væbne sig med tålmodighed i Mobilepay-fusion

Danske Bank sigtede sidste sommer efter at sende Mobilepay ind i nordisk fusion omkring sidste årsskifte, men siden har tidsplanen rykket sig. Processen har taget længere tid end ventet, lyder det fra Danske Bank, som ikke er i tvivl om, at fusionen bliver godkendt.

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs