FinansWatch

Nødgaard truer med bank-fyringer

Bankdirektørerne skal forvente fyresedler fra Finanstilsynet hvis de opfører sig uansvarligt.

Finanstilsynet indskærper nu igen overfor landets bankdirektører, at drejer man af en farlig vej, så venter tilsynet med en fyreseddel.

Det skriver dagbladet Børsen.

"De skal vide, at vi ikke tøver med at bruge de skærpede muligheder for at afsætte direktører, der optræder uansvarligt eller lovstridigt,” siger tilsynets direktør Ulrik Nødgaard til avisen.

Finanstilsynet frygter de små bankkonger 

Nødgaard vil bremse smarte direktører

Finanstilsynet fyrer i det skjulte

Han peger på anmeldelsen af Sparekassen Himmerland for kursmanipulation som bare endnu et træk i en uheldig tendens:

“Sagen fra Sparekassen Himmerland er den seneste i en efterhånden ikke helt lille række sager, hvor jeg må konstatere, at værdierne er skredet til fordel for grådigheden i de år, hvor der var allermest fart på i banksektoren. Der er nogle, der tilsyneladende har troet, at de kunne tillade sig alt og slippe af sted med det."

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs