FinansWatch

Finanstilsynet fyrer i det skjulte

Landets finanssektor kommer i stigende grad til at opleve, at Finanstilsynet blander sig og sender direktører og bestyrelsesmedlemmer ud i kulden.

Foto: STROYER TORBEN

Finanstilsynet bruger dets magt i det skjulte. For når det diskret prikker en bank- eller forsikringsbestyrelsesformand på skulderen med besked om, at en direktør eller et bestyrelsesmedlem ikke er dygtige nok, så vælger pågældende typisk at forlade sit hverv i diskretion. Det forklarer Finanstilsynets direktør Ulrik Nødgaard om den nye og hårde praksis, der for alvor er blevet udbredt efter, at krisen har sat finanssektoren på den anden ende og bidraget til at udvide Finanstilsynets beføjelser:

"Det er jo en løbende proces, der som regel ikke kommer til offentlighedens kendskab. For med nogle få undtagelser vælger de involverede at forlade deres stillinger diskret."

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs