FinansWatch

Endnu flere fyresedler i 2012

Det seneste år har budt på en markant nedgang i beskæftigelsen i den finansielle sektor, men branchen kommer til at opleve endnu flere fyringer i 2012.

Jyske Bank har gjort det. Sydbank har gjort det. Nordea har også gjort det. Fyret medarbejdere. Den seneste beskæftigelsesundersøgelse fra Finanssektorens Arbejdsgiverforening viser, at den samlede medarbejderstab hos penge- realkreditinstitutterne er faldet med 3,5 pct. i det seneste år.

Således var der i juni ansat 48.900 i sektoren, hvilket er 1.800 færre end året før. Men faldet bliver endnu større i løbet af det kommende år.

Digitalisering og konsolidering

Her forventer institutterne nemlig, at der vil forsvinde 2.200 stillinger, hvilket svarer til en nedgang på 4,5 pct. Årsagerne er ifølge undersøgelsen den aktuelle, økonomiske afmatning, digitalisering og konsolidering.

Det seneste år har de store og mellemstore pengeinstitutter afskediget flere medarbejdere end det foregående år, mens de mindste pengeinstitutter derimod har afskediget væsentlig færre medarbejdere.

Bankinfo forventer massive fyringer i bankerne

Fyringer ligger i luften i banksektoren

Fyringer næppe nok til at redde Jyske fra græsk satsning

Sydbank må også fyre

Mere fra FinansWatch

Ny direktør vil ikke have ret, bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs