FinansWatch

Bankinfo forventer massive fyringer i bankerne

15 pct. af medarbejderne i finanssektoren er i fare for at blive afskediget, hvis ikke priserne på bankydelser kan sættes kraftigt i vejret, viser beregninger.

En række banker har måttet ty til fyringer og medarbejderreaktioner.

Men det er kun toppen af isbjerget, mener Bankinfo, der i en analyse vurderer, at antallet af medarbejdere i den finansielle sektor risikeres at blive nedbarberet med 15 pct., hvis ikke priserne på bankydelser kan sættes kraftigt i vejret.

Det baserer Bankinfo på beregninger af omkostnings- og indtjeningsudviklingen i 47 banker.

Omkostningerne stiger støt

“Bankernes omkostninger stiger støt. Efter en årrække med kraftige stigninger er omkostningerne siden 2009 øget med 5 %. Denne omkostningsstigning er i sig selv beskeden, men sammen med et fald i nettorente- og gebyrindtægter på 8 % i samme periode, rammer det indtjeningen betydeligt. Ud fra en simpel betragtning, skulle omkostningerne således reduceres med 10-15 %, såfremt indtægterne ikke kan øges - blot for at skrue indtjeningsniveauet de 2 år tilbage,” skriver Bankinfo, der peger at, at den reduktion af medarbejderantallet på 8 pct., der allerede er sket, ikke er tilskrækkelig.

”Stigende it-omkostninger er i flere regnskaber nævnt som del af forklaringen. Og skal fremtidig effektivisering ske ved automatisering og selvbetjening, vil det kræve yderligere it-investeringer. En forventning om en medarbejderreduktion på over 15 % er derfor realistisk. Med mindre priserne i stedet kan hæves,” skriver Bankinfo.

 

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Mere fra FinansWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs