FinansWatch

Sydbank må også fyre

Aabenraa-banken stiller sig nu op i køen af storbanker, der rydder ud i medarbejderstaben. 89 bliver fyret. Opdateret.

Foto: Andreasen Carsten

Sydbank fyrer 89, sælger ud af bankens kunder i Schweiz og sender renten på variable lån op med 0,5 pct.

Det oplyser banken i en meddelelse. De 89 medarbejdere udgør ca. 4 pct. bankens samlede antal ansatte, der ved halvårsregnskabet talte 2274. En gruppe, der i sig selv var ca. 50 medarbejdere mindre ind i 2010.

"(...) det er blevet dyrere at drive et pengeinstitut, og da den økonomiske afmatning heller ikke ser ud til at aftage foreløbig, sætter vi nu ind på flere fronter for at få indtægterne op og omkostningerne ned," skriver adm. direktør Karen Frøsig.

Banken planlægger samtidig at lukke ned for kassebetjening om formiddagen i de fleste af bankens filialer.

Tidligere på året har blandt andet Nordea og Jyske Bank annonceret fyringsrunder, mens Danske Bank regner med at kunne klare sig via naturlig afgang.

Udenlandske ryk

Samtidig centrerer man betjeningen af bankens udenlandske kunder i Tyskland:

"Rådgivningen af kunder med bopæl uden for Danmark bliver samlet i Sydbank Tyskland. Første skridt i den retning er sket ved at overflytte aktiviteterne fra Sydbank PBI i Gråsten til regionshovedkontoret i Flensborg. Herudover er det også besluttet, at Sydbank Schweiz AG skal overdrage en del af sine kunder til Nordea International Private Banking i Schweiz," skriver banken, der samtidig med nedskæringerne annoncerer en overtagelse:

"Sydbanks tyske forretning bliver yderligere styrket ved at overtage private banking-aktiviteterne i Gries & Heissel Bankiers AG. Aftalen omfatter godt 1.000 kunder og betyder, at bankens tre nuværende tyske afdelinger i Flensborg, Hamborg og Kiel fra 1. januar 2012 får følgeskab af afdelinger i Berlin og Wiesbaden. Aftalen bekræfter vores ambitioner om fortsat at vokse i Tyskland, og især filialen i Berlin giver os nye muligheder. I første omgang vil vi fokusere på private banking-området, men erhvervssegmentet er uden tvivl også interessant på lidt længere sigt," skriver Karen Frøsig.

Frøsig vil finde væksten i Tyskland 

 

Mere fra FinansWatch

AP Pension fyrer 11 medarbejdere

I et forsøg på at spare fyrer AP Pension 11 medarbejdere mens 32 opslåede stillinger bliver fjernet. Det sker tre uger efter, selskabet annoncerede et ansættelsesstop.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs