Frøsig vil finde væksten i Tyskland

En dansk økonomi i slæbegear får Sydbank til at optrappe aktiviteterne i Tyskland, hvor der skal åbnes to nye filialer.
Af Kasper Kronenberg

Hvis væksten ikke kommer til én – så må man selv rejse derhen, hvor væksten er. Og selvom tysk økonomi på ingen måde er upåvirket af gældsproblemerne i Sydeuropa, så er der alligevel mere fart i tysk økonomi end den danske, hvorfor Karen Frøsig og Sydbank investerer flere midler i at hente indtjening på det tyske marked.

”Du kan godt sige, at vi med det her tiltag forsøger at finde væksten uden for landets grænser. Vi har jo haft en tysk operation i mange år, som er utrolig velfungerende. Og vi tror på, at vores full-service-bank i Tyskland godt kan hente flere kunder, hvilket er årsagen til, at vi åbner to nye filialer i henholdsvis Berlin og Wiesbaden,” siger Karen Frøsig til FinansWatch.

Karen Frøsig siger, at man kan kalde det tyske marked for en region i Sydbanks aktiviteter, hvor indtjeningen i Tyskland ligger omkring de 5 pct. af den samlede bundlinje.

Hvad er det for en konkurrence, I vil møde dernede?

”Der er også hård konkurrence i Tyskland, men det er som sagt et marked, vi kender og så er det jo sådan her i grænselandet, at der ikke er de store forskelle ved at køre ned over grænsen. De fleste taler jo bl.a. tysk, hvor mit tyske så ikke er noget at prale af. Men vi er ikke en fremmed bank, der skal etablere os. Vi kender det tyske marked, og de kender os,” siger Frøsig, der mener, at banken skal vinde yderligere fodfæste ved god rådgivning og gode services.

 

 

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også