FinansWatch

Frøsig vil finde væksten i Tyskland

En dansk økonomi i slæbegear får Sydbank til at optrappe aktiviteterne i Tyskland, hvor der skal åbnes to nye filialer.

Hvis væksten ikke kommer til én – så må man selv rejse derhen, hvor væksten er. Og selvom tysk økonomi på ingen måde er upåvirket af gældsproblemerne i Sydeuropa, så er der alligevel mere fart i tysk økonomi end den danske, hvorfor Karen Frøsig og Sydbank investerer flere midler i at hente indtjening på det tyske marked.

”Du kan godt sige, at vi med det her tiltag forsøger at finde væksten uden for landets grænser. Vi har jo haft en tysk operation i mange år, som er utrolig velfungerende. Og vi tror på, at vores full-service-bank i Tyskland godt kan hente flere kunder, hvilket er årsagen til, at vi åbner to nye filialer i henholdsvis Berlin og Wiesbaden,” siger Karen Frøsig til FinansWatch.

Karen Frøsig siger, at man kan kalde det tyske marked for en region i Sydbanks aktiviteter, hvor indtjeningen i Tyskland ligger omkring de 5 pct. af den samlede bundlinje.

Hvad er det for en konkurrence, I vil møde dernede?

”Der er også hård konkurrence i Tyskland, men det er som sagt et marked, vi kender og så er det jo sådan her i grænselandet, at der ikke er de store forskelle ved at køre ned over grænsen. De fleste taler jo bl.a. tysk, hvor mit tyske så ikke er noget at prale af. Men vi er ikke en fremmed bank, der skal etablere os. Vi kender det tyske marked, og de kender os,” siger Frøsig, der mener, at banken skal vinde yderligere fodfæste ved god rådgivning og gode services.

 

 

 

 

Mere fra FinansWatch

Finanstilsynet langer flere påbud ud til PFA

Inspektion i 2020 har resulteret i en stribe påbud fra Finanstilsynet til PFA. Ifølge topchef har pensionsselskabet enten allerede rettet op på de områder, som Finanstilsynet har rettet kritisk fokus på, eller er i gang med det.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs