FinansWatch

Frøsig spår flere store ændringer i filialerne

Sydbank lukker ned for kasserne om formiddagen, og der kan være mere på vej, fordi kundernes adfærd har ændret sig markant.

Sydbank har besluttet sig for, at den klassiske kassebetjening ude i filialerne skæres bort i dagtimerne, hvor kun regionshovedkontoret kan hjælpe kunderne med de klassiske ”klasse-opgaver”.

Det er den vej, det går, siger Sydbanks CEO Karen Frøsig til FinansWatch.

”Uden at der er mere på vej lige p.t. hvad angår filialerne, så er det den vej, det går. Vi skal som bank finde de ydelser, der har værdi for kunderne. Mine børn ved nærmest ikke, at man kan gå ind i en bank og hæve penge. Men de vil til gengæld stille utrolig store krav til rådgivningen,” siger Karen Frøsig i relation til dagens udmelding fra Aabenraa-banken, hvor kunderne fremadrettet skal vænne sig til nye ”åbningstider” for visse dele af ydelserne.

Mønstrene helt anderledes

Hvordan tror du, at kunderne vil tage det?

”Jeg har en tro på, at det er der, kunderne er i forvejen. Bare kig på dig selv og din nærmeste familie, så kan du se, hvad det er for en måde man lever på i dag, og dermed hvilke ydelser man efterspørger hos sin bank. Hvor ofte går man ned i en bank og hæver penge? Du hæver i automater eller betaler med et betalingskort, der hvor du køber dine varer. Og hvis du har været i byen i weekenden og en af dine venner har lagt ud, jamen så overfører du til vedkommende via netbanken. Det er de mønstre, der ligger bag vores ændringer, så vi tror faktisk, at kunderne fint kan leve med det, fordi de simpelthen ikke bruger de ydelser i dag, som vi drosler lidt ned,” siger Karen Frøsig til FinansWatch.

I dagens meddelelse fra Sydbank offentliggør Karen Frøsig, at banken desværre må afskedige 89 medarbejdere. En del af disse kommer fra netop filial-nettet.

”Vi afskediger bredt, men en del af øvelsen er, at folk i dag betjener sig på en anden måde og derfor kan vi klare os med færre medarbejdere ved bl.a. kasserne. Men der er også en gevinst på omkostningssiden at hente for os i forhold til den digitale tinglysning, ligesom også hovedsædet bliver mindre målt på antal medarbejder,” siger Karen Frøsig til FinansWatch.

 

Frøsig: Vil ikke afvise omkostningstiltag 

Frøsig: Vores bud var ikke højt nok

Sydbank slået på målstregen i kampen om Max Bank

Frøsig på vej ind i Bankinvest-bestyrelse

Sydbank sender ung direktør ud af ledelsen 

 

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs