FinansWatch

Frøsig spår flere store ændringer i filialerne

Sydbank lukker ned for kasserne om formiddagen, og der kan være mere på vej, fordi kundernes adfærd har ændret sig markant.

Sydbank har besluttet sig for, at den klassiske kassebetjening ude i filialerne skæres bort i dagtimerne, hvor kun regionshovedkontoret kan hjælpe kunderne med de klassiske ”klasse-opgaver”.

Det er den vej, det går, siger Sydbanks CEO Karen Frøsig til FinansWatch.

”Uden at der er mere på vej lige p.t. hvad angår filialerne, så er det den vej, det går. Vi skal som bank finde de ydelser, der har værdi for kunderne. Mine børn ved nærmest ikke, at man kan gå ind i en bank og hæve penge. Men de vil til gengæld stille utrolig store krav til rådgivningen,” siger Karen Frøsig i relation til dagens udmelding fra Aabenraa-banken, hvor kunderne fremadrettet skal vænne sig til nye ”åbningstider” for visse dele af ydelserne.

Mønstrene helt anderledes

Hvordan tror du, at kunderne vil tage det?

”Jeg har en tro på, at det er der, kunderne er i forvejen. Bare kig på dig selv og din nærmeste familie, så kan du se, hvad det er for en måde man lever på i dag, og dermed hvilke ydelser man efterspørger hos sin bank. Hvor ofte går man ned i en bank og hæver penge? Du hæver i automater eller betaler med et betalingskort, der hvor du køber dine varer. Og hvis du har været i byen i weekenden og en af dine venner har lagt ud, jamen så overfører du til vedkommende via netbanken. Det er de mønstre, der ligger bag vores ændringer, så vi tror faktisk, at kunderne fint kan leve med det, fordi de simpelthen ikke bruger de ydelser i dag, som vi drosler lidt ned,” siger Karen Frøsig til FinansWatch.

I dagens meddelelse fra Sydbank offentliggør Karen Frøsig, at banken desværre må afskedige 89 medarbejdere. En del af disse kommer fra netop filial-nettet.

”Vi afskediger bredt, men en del af øvelsen er, at folk i dag betjener sig på en anden måde og derfor kan vi klare os med færre medarbejdere ved bl.a. kasserne. Men der er også en gevinst på omkostningssiden at hente for os i forhold til den digitale tinglysning, ligesom også hovedsædet bliver mindre målt på antal medarbejder,” siger Karen Frøsig til FinansWatch.

 

Frøsig: Vil ikke afvise omkostningstiltag 

Frøsig: Vores bud var ikke højt nok

Sydbank slået på målstregen i kampen om Max Bank

Frøsig på vej ind i Bankinvest-bestyrelse

Sydbank sender ung direktør ud af ledelsen 

 

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Alm. Brand gennemfører emission i dag

Fortegningsemissionen af nye aktier udstedt af Alm Brand for at finansiere købet af den danske del af forsikringsselskabet Codan bliver i dag gennemført.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs