FinansWatch

Frøsig: Vores bud var ikke højt nok

Sydbanks Karen Frøsig accepterer, at Max Bank fik en anden ejer. ”Det skal gå hurtigt når et institut er nødlidende,” siger Sydbank-chefen. (Opdateret 13.17)

Karen Frøsig og Sydbank bekræfter nu, at banken bød på de sunde dele af Max Bank, men at banken måtte se sig slået af Sparekassen Sjælland.

Sydbank vil meget gerne vokse på Sjælland, og her var Max Bank et oplagt bud som ny vækstplatform for Aabenraa-banken. Men Frøsigs bud på Næstved-banken viste sig for lavt.

”Vi måtte konstatere, at vores vilkår ikke var attraktive nok for sælger. Vi havde nøje overvejet, hvad vi ville byde, så da vi fik meldingen om, at det var for lavt, så var det bare at bakke tilbage, for vi ville ikke give mere,” siger Karen Frøsig til FinansWatch.

 

Hun siger, at Max Bank var interessant for Sydbank, fordi banken i forvejen kender Sjælland ganske udmærket efter opkøbet af Bank Trelleborg for små fire år siden.

”Der er plads til meget mere på Sjælland på vores bøger, derfor var vi interesserede,” siger Frøsig.

Hvad gør I så nu i forhold til at vokse på Sjælland?

”vi må bare arbejde hårdt videre i bestræbelserne på at få nye kunder. Og nu er en bank desværre gået ned, men den slags giver altid nogle bevægelser i markedet og der vil vi være vågne,” siger Sydbank-chefen.

Hun afviser, at hun skulle være utilfreds med forløbet omkring afviklingen af Max Bank.

”Det kan jeg slet ikke genkende. Vi har haft den tid, vi skulle bruge og fået de papirer, vi bad om. Når en bank er nødlidende, så skal det gå hurtigt, og de vilkår accepterer vi fuldt ud,” siger Karen Frøsig til FinansWatch.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs