FinansWatch

Rift om Nordeas aftrædelsesordning

I Nordea er man overrasket over, hvor mange der har ansøgt om den frivillige aftrædelsesordning. Den er attraktiv, lyder det fra personalechef Niels Gregers Hansen.

Foto: /ritzau/Torben Stroyer

Det er væltet ind med ansøgninger fra Nordea-ansatte, der ønsker at gøre brug af den frivillige aftrædelsesordning, som skal være med til at nedbringe antallet af ansatte i banken.

”Vi har fået mange ansøgere, og der er kommet flere, end vi havde regnet med,” siger personalechef i Nordea, Niels Gregers Hansen, der ikke vil sætte et konkret tal på antallet.

Ifølge Niels Gregers Hansen skyldes interessen, at man har kunnet præsentere de ansatte for en attraktiv løsning.

Attraktiv løsning

”Vi har skruet noget sammen, der er attraktivt for medarbejderne,” siger han og afviser samtidig, at antallet af ansøgere handler om, at medarbejderne føler sig utrygge.

”Nej, det tror jeg ikke. Vi har ramt et segment, som har gjort sig overvejelse om deres pension, fordi vi kommer med et instrument, som kan bygge bro mellem et langt arbejdsliv og det at gå på pension, og det har rigtig mange fundet attraktivt. Hvis du skulle have ret i, at det skyldtes utryghed, så tror jeg simpelthen, at der var flere yngre, der havde søgt,” siger Niels Gregers Hansen med henvisning til, at ansøgningerne primært kommer fra ansatte, der er i deres karrieres efterår.

”Vi har fået ansøgere fra et bredt spektrum. Men ansøgningerne afspejler, at det er dem, der er i nærheden af pensionstidspunktet, der har fundet produktet attraktivt. Og i den gruppe har vi medarbejdere i alle jobprofiler,” siger Niels Gregers Hansen.

Få fyringer

Det store spørgsmål er, om afgangen via aftrædelsesordningen samt den naturlige afgang er nok til, at Nordea undgår at dele fyresedler ud. Niels Gregers Hansen kalder de to faktorer et kraftigt bidrag til reduktionen, men vil ikke uddybe hvor stor risikoen er for fyringer.

”En naturlig afgang på størrelse med den, vi har set de andre år, tillagt det forventede antal fra aftrædelsesordningerne, det er et kraftigt bidrag i forhold til at nå det mål om reduktioner, vi har sat os,” siger han.

Chefen for Nordeas danske forretning, Michael Rasmussen, har tidligere sagt til FinansWatch, at han tror, at antallet af fyresedler vil være lavt.

Nordea skal nu i gang med at behandle de enkelte ansøgere. Ifølge personalechefen er det ikke realistisk, at alle ansøgere får deres ønske opfyldt.

Nordea forventer, at der er en afklaring senest 1. december.

Nordea forventer ganske få fyringer

Kreds Nordea kimes ned om aftrædelsesordning

Fyringer ligger i luften i banksektoren

Aftrædelsesordning for Nordea-ansatte på plads

Nordea-afskedigelser diskuteres mandag

Finansforbundet truer med at hive Nordea i retten

 

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Mere fra FinansWatch

Sampension mærker effekt af nye SUL-regler

Det er blevet nemmere for Sampension at konkurrere i markedet for firmapensioner, efter Finanstilsynet har indført nye regler om, at syge- og ulykkesforsikringer skal hvile i sig selv økonomisk.

SEB satser på børsmarkedet i kampen om storkunder

Den danske del af storbanken SEB vender nu øjet mod markedet for kapitalrejsning. Det såkaldte ECM-marked ligger naturligt til bankens strategi om at kunne hjælpe storkunder med alle finansielle behov, vurderer den danske landechef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs