FinansWatch

Aftrædelsesordning for Nordea-ansatte på plads

I dag præsenteres de Nordea-ansatte for den frivillige aftrædelsesordning, som Kreds Nordes under Finansforbundet og Nordea er blevet enige om.

Foto: Thomas Borberg

Nordea og Kreds Nordea under Finansforbundet er blevet enige om den frivillige aftrædelsesordning, der skal være med til at nedbarbere antallet af Nordea-medarbejderne med op mod 650 stillinger.

Aftalen er kommet i stand efter forhandlinger, der af Kreds Nordea bliver betegnet som meget intensive.

”Det har været udsædvanligt intensive forhandlinger. Vi har været frem og tilbage en del gang, men nu er vi landet, og i dag er der blevet offentliggjort en aftale, som medarbejderne frivilligt kan søge,” siger Majbritt Tobberup, formand for Kreds Nordea under Finansforbundet.

Alle kan søge

Aftalen giver medarbejderne deres opsigelsesvarsel samt en økonomisk godtgørelse.

Alle Nordea-ansatte kan søge ordningen fra på mandag, men hvor mange, der vil gå efter den frivillige aftrædelsesordning, tør Majbritt Tobberup ikke gætte på.

”Der er jo en stor gruppe af medarbejdere, der er over 60 år, hvor det for manges vedkommende måske kunne være attraktivt, og så er der en anden gruppe, hvor man kan forestille sig, at de vil søge, hvis de synes, det er attraktivt tilbud. Så jeg kan simpelthen ikke gætte på, hvor mange ansøgere, der vil komme,” siger hun.

Så langt som muligt

Men er det realistisk at nå alle 650 den vej?

”Det er det ikke, men der er jo også en almindelig afgang fra folk, der finder arbejde andre steder,” siger hun.

Meldingen fra Nordea er fortsat, at man håber på at nå så langt som muligt via frivillighedens vej.

”Det er vores ønske og ambition at nå så langt, det overhovedet er muligt med naturlig afgang og frivillige aftaler. Vi har nu fået et godt udgangspunkt med de aftaler, vi har indgået med Kreds Nordea, og dialogen kan dermed fortsætte de kommende måneder i de enkelte områder i banken,” siger Claus Christensen, pressechef i Nordea.

Tilfreds med ordning

Ud over aftrædelsesordningen er parterne blevet enige om et såkaldt jobbortfaldskatalog, der træder i kraft, hvis det kommer til fyringer, og som giver nogle bedre vilkår end dem, der eksisterer i dag.

Majbritt Tobberup er specielt tilfreds med, at ordningen omfatter alle og ikke kun ældre medarbejdere.

”Den frivillige aftale havde jeg gerne set med en større økonomisk ramme, men det centrale har været, at det gjaldt for alle. Det har været fuldstændig afgørende for os,” siger hun.

Fristen for at ansøge om ordningen løber frem til den 21. oktober.

Finansforbundet trækker Nordea-trusler tilbage

Finansforbundet trækker Nordea-trusler tilbage

Banker presset til fyringsrunde

Nordea-afskedigelser diskuteres mandag

Finansforbundet truer med at hive Nordea i retten

Forbund skuffet over Nordea

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs