FinansWatch

Fyringer ligger i luften i banksektoren

Danske banker skal spare, og det betyder fyringer. Sandsynligvis. Ingen siger det offentligt, men Finansforbundet forventer det.

Nordeas fyringsrunde bliver næppe den sidste i denne omgang, hvis man skal tro Finansforbundet. Det skriver dagbladet Børsen.

”Vi hører fra alle bankerne, at de kigger på omkostningerne og dermed også på antallet af medarbejdere. Jeg vil nødig sætte tal på, hvor mange fyringer, der kan komme, fordi jeg så er med til at sætte standarden for, hvor mange der skal fyres. Det er bedre, at det er arbejdsgiverne, der giver den melding,” siger finansforbundets formand Kent Petersen til Børsen.

Pres på omkostninger

På den anden side af bordet i Finanssektorens Arbejdsgiverforening står det også klart, at der vil komme et stramt fokus på omkostninger i den kommende tid.

”Det ser sort ud, og der er et vældigt pres på bankernes omkostninger, og indtjeningen er truet. Min krystalkugle er ikke så klar, at jeg kan sige, at der kommer i tusindvis af fyringer. Men i og med at to tredjedele af bankernes omkostninger er lønninger, så kommer der pres på antallet af medarbejdere i finanssektoren,” siger dirktør Steen A. Rasmussen.

Nordea vil spare 2.000 stillinger i hele koncernen og op mod 650 i Danmark alene. De store spareplaner fra storbanken får Finansforbundet til at vende blikket nervøst mod landets anden storbank.

Danske Bank afviser ikke

”Vi har ikke hørt noget konkret fra Danske Bank, men vi er bekymrede – sådan som markedskræfterne fungerer i øjeblikket,” siger Kent Petersen.

I Danske Bank kan man ikke på stående fod mane dén frygt i jorden.

”Vi lægger stor vægt på en stram omkostningsstyring, og i den forbindelse kigger vi på alle omkostningsposter, herunder personale. Men vi har ikke truffet nogen endelig beslutning om afskedigelser,” siger, Anders Klinkby Madsen, afdelingsdirektør for kommunikation i Danske Bank.

Banker presset til fyringsrunde

Aftrædelsesordning for Nordea-ansatte på plads

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs