FinansWatch

Mikkelsen: Pengene fortsætter efter 2013

Både sunder og dårlige banker vil få udstrakt en likviditets- og fundingløsning – også efter 2013. Sådan lyder budskabet fra økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K), der dog ikke vil komme nærmere ind på hvordan – eller hvor pengene skal komme fra.

Måske er den magiske milliardgrænse for en række pressede danske banker sparket langt ud i fremtiden. I hvert fald gør økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) klart, at der vil være en likviditets- og fundingløsning til rådighed ”også for de sunde banker” efter de statsgaranterede obligationer udløber i 2013.

Ministeren vil dog på ingen måde komme nærmere ind på, hvor pengene skal komme fra.

Det er dog svært at se en løsning i størrelsesordenen 100-200 mia. kr. – det nuværende dækkede beløb er på ca. 185 mia. kr. – uden en statslig garanti. Dermed vil staten altså antageligt også risikere beløb efter 2013 – i strid med ministerens tidligere udmeldinger om et stop for statsstøtte.

Forhandlinger om Bankpakke IV i gang

Mikkelsen: Betydelige udfordringer for en række banker

Minister sætter skattekronerne i spil

Udvalg skal udpege systemisk vigtige banker

Mere fra FinansWatch

Dansk Handelsbanken-direktør stopper

Lars Moesgaard, adm. direktør i Handelsbanken Danmark, kommer ikke til at fortsætte i Jyske Bank, der 1. december officielt overtager den svenske banks danske forretning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs