FinansWatch

S&P positive overfor Bankpakke IV-udspil

Der er gode ting i Brian Mikkelsens Bankpakke IV-udspil, lyder det fra kreditvurderingsbureauet Standard & Poor's. Ratingkæmpen vil dog ikke pille ved sine vurderinger på baggrund af udspillet.

Standard & Poor's tager positivt mod økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) udspil til endnu en bankpakke. Specielt den øgede tilskyndelse til konsolidering - hvis finansiering står noget uklart hen - bliver positivt modtaget.

Bureauet vil dog ikke røre ved sine danske ratings på baggrund af udspillet.

”Det er klart, at risikoen og usikkerheden for krak mindskes, hvis sektoren konsolideres med hjælp fra sådanne tiltag," siger S&P-analytiker Per Tornqvist til FinansWatch.

Løses lettere gennem konsolidering

Bliver det nemmere for banker at skaffe funding?

”Det er et bredt spørgsmål, for det afhænger ikke kun af det, der sker i Danmark, men i resten af verden, og der sker så forfærdelig meget i øjeblikket, og der er nyt i aviserne hver morgen”

Men du mener, det er fornuftigt, der bliver lagt op til en øget konsolidering?

"Ja, de problemer den danske finanssektor har for tiden, kan lettere løses gennem konsolidering, og de her forslag vil givetvis kunne være med til at løse det problem, og det vil være en fordel for hele sektoren.”

Færre vil krakke

I har lavet en rapport, der konkluderede, at en lang række banker var i fare for at krakke. Tror du, det her udspil kan være med til at færre vil krakke?

”Ja, det tror jeg. Man må forvente, at hvis man kan finde løsninger, der forhindrer konkurs, så vil det være en fordel for hele sektoren.”

Vil det få betydning for ratingerne?

”Det får ikke nogen direkte påvirkning på den rating, vi har på bankerne. Vi beholder vores ratinger uforandret, og jeg tror ikke, at det her forslag får nogen betydning for vores bedømmelse af de banker, vi rater.”

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs