FinansWatch

Banker tavse om ny bankpakke

Landets bankdirektører henviser i dag til Finansrådet, når samtalen falder på den kommende bankpakke IV. Det har ikke været muligt at træffe Finansrådets direktør Jørgen Horwitz til en kommentar.

FinansWatch har været i kontakt med en lang række banker, siden økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen fremlagde regeringens udspil til en kommende bankpakke. Samstemmende peger bankerne dog videre til Finansrådet for en kommentar.

Finansrådets direktør Jørgen Horwitz har dog ikke forløbigt ikke ønsket at kommentere udspillet, så længe der forhandles.

Formand for Finansiel Stabilitet, Henning Kruse Petersen ønskede heller ikke at kommentere udspillet i pressen. Han vil derimod bruge sin stemme i de politiske forhandlinger i første omgang.

Heller ikke Finanstilsynet ønsker at kommentere udspillet til en ny bankpakke

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs