Finansforbundet: Konsolideringspakke tegner godt

Det er vigtigt, at politikerne tager situationen i den finansielle alvorligt, lyder det fra Finansforbundet, der hilser Brian Mikkelsens (K) udspil velkommen.

Der er positive meldinger fra Finansforbundet til økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen, efter han i dag på et pressemøde præsenterede sit oplæg til en bankpakke.

”Vi hilser velkomment, at politikerne tager sagen alvorligt, for det er der i høj grad grund til. En meget stor del af den danske sektor er bæredygtig, men har likviditetsproblemer i forhold til udløb af statsgarantierne. Af hensyn til vækstbetingelserne i hele samfundet, er det afgørende at man får adresseret den del af udfordringerne,” siger Michael Budolfsen, næstformand i Finansforbundet, i en pressemeddelelse.

Fire elementer

På pressemødet, der blev afholdt, efter ministeren havde drøftet sit udkast til en bankpakke-justering, som han kalder det, med parterne bag bankpakkerne, pegede han på fire ting, man vil drøfte nærmere: En udvidelse af medgiftsordningen, en sikring af bankerne adgang til likviditet samt en ny finansiering af indskydergarantiordningen. Desuden vil ministeren udpege landets systemisk vigtige banker via et udvalgsarbejde.

”Der er en lang række elementer, som man selvfølgelig er nødt til at kigge nærmere på. Det er vigtigt, at forligskredsen ser nuanceret på situationen i sektoren og også på statens rolle. Her kunne man også overveje, om det var af samfundsmæssig interesse at udvide garantierne til egentlige aktiebesiddelser med mere aktivt ejerskab. På den måde ville staten ikke kun stå med risikoen, men også med mulighed for en egentlig gevinst,” siger Michael Budolfsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også