Mikkelsen: Betydelige udfordringer for en række banker

På dagens pressemøde var Brian Mikkelsen (K) meget klar i mælet omkring tiden frem til 2013 for en række af landets banker.
AF STEFAN SINGH KAILAY, finanswatch@finanswatch.dk

”En række banker står over for betydelige udfordringer frem til 2013. Betydelige udfordringer.”

Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen forsøgte på ingen måde at nedtone alvoren af den situation, som en række af landets banker står over for i den nærmeste fremtid, da han på dagens pressemøde fortalte, at forhandlingerne om en ny bankpakke var gået i gang.

”Der er en del små banker, der er eksponeret inden for ejendomme og landbrug. Vi ved også, at en del små banker har svært ved at skaffe likviditet.”

Staten tager sin del af tabet

Ministeren ville dog ikke svare på hvilke eller hvor mange banker, der var tale om, men han fortalte, at Finanstilsynets direktør, Ulrik Nødgaard, har lavet et notat til ham, som er videregivet til forligskredsen.

”Det viser, at der er nogle institutter som vil stå over for nogle betydelige udfordringer frem til 2013. Betydelige udfordringer. Men jeg vil ikke sætte tal på, for så kan man begynde at regne ud nedefra.”

Den individuelle statsgaranti udløber i 2013, og ministeren understregede, at der er nogle af bankerne, der har problemer med fundingen.

”Vi arbejder med at finde en løsning på det, også for de sunde banker. For de usunde banker kommer vi med medgiftsforslaget. Hvis andre banker overtager de usunde, kan man eksempelvis få forlænget den individuelle statsgaranti. Staten putter sin del af det tab, man alligevel skulle have, med ind i en overtagelse, så der altså bliver større incitament for overtagelser.”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også