FinansWatch

Oppositionen kræver undersøgelse inden ny bankpakke

Før en aftale om en ny bankpakke bliver underskrevet, skal bankernes tilstand undersøges. Det kræver Socialdemokraterne og får opbakning fra resten af oppositionen.

Socialdemokraternes finansordfører Morten Bødskov kræver, at økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen får foretaget en undersøgelse af tilstanden i de danske banker, skriver Berlingske Business.

”Vi er stærkt bekymrede for, om det billede, vi har af stabiliteten i den danske finansielle sektor, overhovedet er reelt. Brian Mikkelsen har igen og igen garanteret os, at sektoren overvejende er stabil, men vi er nødt til at reagere på de skarpe udmeldinger fra Finanstilsynets direktør, Ulrik Nødgaard, som sår tvivl om, hvorvidt bankerne har taget de nødvendige nedskrivninger. Derfor kræver vi nu en grundig redegørelse fra ministeren af sundhedstilstanden i den danske banksektor. Vi kan jo ikke sidde og vedtage nye tiltag, hvis ikke vi har et fuldkomment klart billede af, hvad der er virkeligheden i den finansielle sektor,” siger Morten Bødskov til Berlingske Business.

Hans udmelding får opbakning fra både De Radikales næstformand Morten Østergaard og finansordfører hos SF, Ole Sohn.

Kravet om en undersøgelse kommer i kølvandet på Finanstilsynets skærpede krav til bankernes oplysningspligt. Det sker, fordi Finanstilsynet ikke har tiltro til, at bankerne bedskriver tilstrækkeligt på dårlige udlån.

Tilsyn mistænker banker for skønmaleri

"Endnu et skridt mod stærkere tilsyn"

Bankpakke-flertal: Mikkelsen må tage sig sammen

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs