FinansWatch

Avis: Danmark lider under Moody's forsøg på genrejsning

Når Moody's er ude med voldsomme nedgraderinger af danske banker og realkreditinstitutter handler, det ikke nødvendigvis om sundhedstilstanden i den danske finansielle sektor, men mere om at Moody's skal rette på på tidligere tiders gigantiske fejlskud.

Foto: STROYER TORBEN

Sundheden i den danske finanssektor er overhoved ikke forværret selv om kreditvurderingsbureauerne i stor stil nedjusterer realkreditinstitutter og banker. Der er snarere tale om, at bureauerne forsøger at genoprette det omdømme, de mistede under finanskrisen, mener både ind- og udenlandske analytikere og investorer.

Det skriver Børsen fredag.

"Moody's har næsten haft monopol på at rate danske pengeinstitutter, og når man ser på de rating-actions, de har taget over det seneste år, så står man tilbage med et klart indtryk af, at de kommer alt, alt for sent. De reagerer på det, man har talt om i markedet det sidste halve eller hele år, så man kan ikke beskylde dem for at være for at være foran kurven," udtaler Per Grønborg, aktieanalytiker hos Danske Markets.

Samme synspunkt har Nordeas obligationsanalytiker Jacob Skinhøj, som mener Moody's reaktion er lidt overdrevet, samt at mange ratingbureauer nu er ekstraforsigtige. Udenlandske investorer betragter heller ikke dansk realkredit som farlig.

"Du køber danske realkreditobligationer, hvis du ønsker ingen risiko og masser af likviditet," udtaler Alan Boyce, direktør for Soros investeringsselskab Absalon Projekt, til Bloomberg.

Lånemarkedets grå eminence

Avis: S&P afblæser ratingpanik i realkreditsektoren

Jyske: Måske Nykredit også dropper Moody’s

Danske: Moody's bruger søgte argumenter

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs