FinansWatch

Fjordbankaktie synker inden statsovertagelse

Aktienkursen styrdykkede for Fjordbank Mors, der faldt med 13,6 pct. dagen efter man annocerede, at det er nødvendigt at hente staten ind som aktionær.

Foto: DAGÃ JAN

Dagen derpå kom ikke uden tømmermænd på Mors. Lokalbanken Fjordbank Mors, der i går meddelte, at man vil slæbe staten ind som storaktionær, og samtidig skære kraftigt ned på forretningen, måtte se sin aktiekurs falde med 13,6 pct.

Det skete ganske vist som følge af uendelig lidt handel. Men da den kurs, staten skal overtage bankaktier for til gengæld for det lån på 158 mio. kr., banken har ret til at konvertere, og som skal fastsættes af en vurderingsmand, formentlig vil ende tæt på bankens aktiekurs på fastsættelsesdagen, gør faldet givetvis ondt på de eksisterende aktionærer.

Det står endnu ikke klart, hvornår den uafhængige vurderingsmand vil fastsætte en overtagelseskurs. Men foreløbig syntes aktionærerne ikke villige til at belønne banken for at hive staten ind som storaktionær.

Mere:

Ingen forstærkninger til Mors

Brutalt opgør på Mors undervejs

Fjordbank-direktør: "Drastisk slankning af udlån"

Fjordbank vil af med Bella Center-aktier

Claus Hjort vil udøve aktivt ejerskab

Staten ender med mindst en tredjedel af presset bank

Nedskæring: Voldsomt opbrud i Fjordbank Mors

Mere fra FinansWatch

Finanstilsynet langer flere påbud ud til PFA

Inspektion i 2020 har resulteret i en stribe påbud fra Finanstilsynet til PFA. Ifølge topchef har pensionsselskabet enten allerede rettet op på de områder, som Finanstilsynet har rettet kritisk fokus på, eller er i gang med det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs