Fjordbank Mors fortsætter kursmæssig deroute

Aktien i Fjordbank Mors topper onsdag middag listen over største fald på det danske aktiemarked, og banken fortsætter dermed nedturen efter sidste uges meddelelse om, at banken ikke er tilstrækkeligt godt polstret finansielt.

Fjordbank Mors-aktien ligger ved 13-tiden onsdag således 17 pct. lavere i kurs 16,60, og den er dermed faldet hele 44 pct. siden tirsdag i sidste uge, da banken oplyste, at der er behov for yderligere tiltag for at styrke bankens kapitalforhold og reducere balancen.

Banken er her og nu begunstiget af de såkaldte bankpakker, men de udløber senest ved udgangen af 2013, hvorefter den må klare sig uden statslige ordninger.

"Ligesom det gælder for en lang række andre danske pengeinstitutter, må Fjordbank Mors desværre imødese, at det kan blive vanskeligt at tiltrække ny kapital og optage nye lån til sikring af den nødvendige likviditet, når de eksisterende ordninger udløber," skrev banken i meddelelsen udsendt den 31. maj.

Flere andre småbanker har det ligeledes svært i onsdagens aktiemarked. Max Bank falder 10,5 pct., og Vordingborg Bank og Totalbanken falder henholdsvis 5 og 4,4 pct. Aktiemarkedet er dog generelt negativt stemt, og det ledende C20-indeks er nede med næsten 2 pct.

Mors: Flere banker vil følge efter os

Lunken interesse for problemkunder på Mors

Fjordbank Mors sætter filialer til salg

Staten hænger på krisebank

Fjordbankaktie synker inden statsovertagelse

Fjordbank-direktør: "Drastisk slankning af udlån"

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også