FinansWatch

Staten hænger på krisebank

Det kan vise sig svært at komme ud, når staten først er endt med en tredjedel af aktierne i pressede Fjordbank Mors. Samtidig står staten til et tab på op til 4,4 mia. kr., hvis banken ikke på sigt kan reddes.

Foto: DAGÃ JAN

Sidste uge stod i opbruddets tegn på Fjordbank Mors, der sagde farvel til topchef Peter Christensen, annoncerede en kraftig slankning af balancen - og gjorde klart at man har tænkt sig at konvertere en del af sit Bankpakke II-lån fra staten til aktier.

Den sidste del af meldingen betyder, at danskerne med finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) i spidsen vil ende med ca. en tredjedel af aktierne i Fjordbank Mors.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Alm. Brand gennemfører emission i dag

Fortegningsemissionen af nye aktier udstedt af Alm Brand for at finansiere købet af den danske del af forsikringsselskabet Codan bliver i dag gennemført.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs