Avis: Finansiel Stabilitet afvikler Fjordbank Mors

Nordjyske.dk skriver, at endnu en dansk bank nu må dreje nøglen om. Fjordbank Mors overføres til Finansiel Stabilitet, hvor den vil blive afviklet over weekenden. Det oplyser en "velunderrettet" kilde til det lokale medie. Opdateret 17:10.
Foto: DAG¯ JAN
Foto: DAG¯ JAN
AF CHRISTIAN SEHESTED, ANDERS HEERING, KASPER KRONENBERG OG MATHIAS BENCKE FREMMEN

Rygterne var nok sande. Efter Fjordbank Mors tidligere på dagen meddelte, at man havde fået sin aktie sat på børspause på baggrund af rygter om bankens snarlige afvikling, syntes det nu at stå klart, at banken er på sit yderste.

Det oplyser nordjyske.dk, uden at angive sine kilder.

Skal vurderes i weekenden

FinansWatch erfarer, at banken formentlig gennem weekenden skal bedømmes af det såkaldte værdiansættelsesråd, der skal afgøre om banken kan sælges med økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen nye medgiftspakke, eller om den skal overføres til Finansiel Stabilitet. Dermed kan banken måske stadig slippe uden om at ende i afviklingsselskabet, og i stedet blive solgt videre.

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra bankdirektør Torben Sørensen, eller fra Finansiel Stabilitet.

Men afviklingsselskabets formand, Henning Kruse-Petersen, vil ikke bekræfte historien over for Berlingske.

"Det vil gungre alt for meget, hvis jeg kommer til at sige noget, så jeg har slet ingen kommentarer til det. Vi tager det stille og roligt, og man kan jo tage det som et godt tegn, at vi er i San Francisco," siger Henning Kruse-Petersen. Der altså befinder sig i San Francisco.

Banken har hentet 4 mia. kr. med statsgaranti, og har lånt 400 mio. kr. til den ansvarlige kapital af staten. Dermed er staten på krogen for op til 4,4 mia. kr.

Opstod af fusion

Banken opstod i 2010 som en fusion af de to Mors-pengeinstitutter, Morsø Bank og Morsø Sparekasse. Begge fik gevaldige hak både under og efter krisen, og har fortsat med en stribe nedskrivninger i det nye år.

For nylig annoncerede banken, at man for at sikre kapitalen ville konvertere et 149 mio. kr. stort lån fra staten til aktier. I ugerne siden da har banken tabt mere end halvdelen af sin værdi - efter allerede at have mistet ca. 70 pct. af værdien op til da i 2011.

Banken skrev i meddelelsen for en måned siden, at man med udgangen af juni måned forventer at have gennemført de nødvendige strukturelle ændringer.

I denne uge har banken oplevet en del blæst omkring den finansielle situation, da dagbladet Børsen på forsiden skrev, at fem danske banker, ifølge en analyse fra Niro Invest, i dag er i en dårligere forfatning end Amagerbanken og Roskilde Bank var, da de gik ned. Til FinansWatch sagde Torben Sørensen efterfølgende omkring analysen, at han ikke mener, at den kan stå alene og tegne et retvisende billede af bankens tilstand.

Fjorbank Mors sat på børspause

Fjordbank: Selvfølgelig har det effekt på kunderne

Fjordbank Mors sætter filialer til salg

Staten hænger på krisebank

Ingen forstærkninger til Mors

Fjordbank-direktør: "Drastisk slankning af udlån"

Claus Hjort vil udøve aktivt ejerskab

Nedskæring: Voldsomt opbrud i Fjordbank Mors

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også