FinansWatch

Brutalt opgør på Mors undervejs

"En drastisk slankning af balancen." Sådan beskrev Fjordbank Mors-direktør Torben Sørensen i går bankens nedskæringsplaner over for FinansWatch. Nu er første, store offer fundet.

Foto: DAG¯ JAN

Udrensning er begyndt. På Mors vil Fjordbank-direktøren Torben Sørensen rydde op i en udlånsportefølje opsvulmet af ejendomme og virksomheder fjernt fra Limfjordens bredder. Det meddelte banken i går og gjorde det samtidig klart, at man ville sætte staten ind som storaktionær for at få skaffet tilstrækkelig kapital.

Staten ender med mindst en tredjedel af presset bank

Direktøren fortalte i samme åndedrag til FinansWatch, at man har sat et "ambitiøst mål" for nedskæringer, der skal nås inden udgangen af første måned. Og første kunde på blokken var klar, skriver dagbladet Børsen, der kan fortælle, at det hårdt pressede hvidevarefirma Skousen må finde ny hovedbank-forbindelse.

Fjordbank-direktør: "Drastisk slankning af udlån"

"Vi skal ikke længere være hovedbankforbindelse for Skousen. Det er et eksempel på en kunde, der ligger uden for vores nærområde. Så det er en kunde, hvor vi siger, at i »ny bank« er det ikke en kunde, der hører naturligt til hos os. Det er meget geografisk bestemt," siger han til avisen.

Kirketårn

Torben Sørensen, der tidligere stod i spidsen for den ene del af de to banker bag fusionen Fjordbank Mors, Morsø Bank, forklarer sig med et billede, der til forveksling ligner et brugt af Finanstilsynet direktør Ulrik Nødgaard i hans tale til Lokale Pengeinstitutter sidste uge:

"Det, vi ikke kan se fra kirketårnet, det hører ikke hjemme i en bank af vores størrelse. Det er mest rart, hvis tingene er inden for armslængde."

Opbakning

Bruddet med banken kan komme til at gøre ondt på Skousen. Firmaet har ikke været til at fange for en kommentar, men i starten af maj fortalte adm. direktør Thomas Fugl til Børsen at:

»Fjordbank Mors er vores hovedfinansieringskilde, og der er et glimrende samarbejde mellem dem og os. De supporterer casen til fulde."

Nedskæring: Voldsomt opbrud i Fjordbank Mors

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs