Politisk enighed kvæler bankbøn

Fra begge sider af Folketinget er budskabet klart: Der er ikke flere penge eller mere tid til landets fundingplagede banker. Konsolider eller fusioner, lyder det fra SF's Ole Sohn.

Bankerne må lære at leve mere nøjsomt, og ikke låne mere ud end de kan hente hjem. Ellers må de finde sig en stærk partner. Sådan lyder budskabet fra SF's gruppeformand Ole Sohn.

”Pengeinstitutterne har fået en håndsrækning. Den må de nu bruge på at konsolidere sig, som man gør i det øvrige erhvervsliv. Hvis man indstiller sig på, at man løbende skal have statsstøtte, så skævvrider man for det første markedet, og for det andet så skal staten også have større indflydelse på driften. Så for de små- og mellemstore pengeinstitutters vedkommende er det nok klogt, om man indstiller sig på at gøre alt hvad kan for at konsolidere sig eller søge et samarbejde med andre pengeinstitutter,” siger Ole Sohn til TV2 News.

Dermed flugter SF’s nummer to ganske godt med økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K), der har meldt ud, at bankerne nok ikke skal forvente mere fra hans front.

Brian M: Bankerne må klare sig selv

”Det var en fælles forståelse i Folketinget om at understøtte den finansielle sektor da det virkelig gjaldt. Og det er jeg glad for. Den håndsrækning skal så bruges af sektoren til at konsolidering, så man kan klare sig selv. Så jeg tror det klogeste signal at sende er, at man bare kan forvente, at staten permanent kan understøtte én sektor. Så vil spørgsmålet fra en række andre brancher jo også være: Hvorfor kan vi så ikke også få et sikkerhedsnet?,” siger Ole Sohn.

Kreditvurderingsbureauet Moody’s har gjort klart, at det er danske enegang på Bankpakke-fronten – så tydeligt understreget ved Amagerbankens fald – der har skilt Danmark ud af det gode selskab. På den front vakler enigheden mellem Sohn og Mikkelsen dog: SF’eren ligger skylden på ministerens manglende kontrol med resten af EU.

Moody's: Bankpakke koster på kreditværdigheden

”Danmark har implementeret EU’s beslutninger. Det er så korrekt, at nogle andre lande har trukket den lidt i ørene. Og det er sådan set ministerens ansvar at sikre, at den fælles EU-beslutning også bliver ført ud af alle landene. Så derfor mener jeg også, at ministeren bør give en redegørelse til partierne i forligskredsen,” siger Sohn til TV2 News.

Storbanker tavse om Naur-forslag

Lokalbanker ønsker forlænget statsgaranti

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også