Politisk opbakning til undersøgelse af Finansiel Stabilitet

Rigsrevisionens beslutning om at undersøge Finansiel Stabilitet møder opbakning fra både Venstre og De Radikale.

Rigsrevisionen går nu i gang med en undersøgelse af Finansiel Stabilitet, der gennem længere tid har modtaget hård kritik for sin behandling af de privat- og erhvervskunder, der er havnet i det finansielle oprydningsselskab.

Rigsrevisionen undersøger Finansiel Stabilitet

Og det vækker glæder flere steder i Folketinget. Ikke mindst hos De Radikales erhvervsordfører Morten Østergaard, der gennem længere tid har krævet en uvildig undersøgelse af statens oprydningsselskab.

På høje tid

”Jeg synes, at det er på høje tid, at vi får en ekstern undersøgelse af Finansiel Stabilitet, som jeg oplever har løst en del af sin opgave udmærket, men som desværre også har givet en al for hårdhændet behandling til levedygtige virksomheder, som er blevet presset på deres eksistensgrundlag,” siger Morten Østergaard til FinansWatch.

”Det har aldrig været tanken, at virksomheder, der aldrig har gjort andet end at taget i mod et godt banktilbud, hvor banken lovede mere end den kunne holde, skal drives på konkursens rand, fordi de bliver indrullet i et af finansiel stabilitets datterselskaber,” siger Morten Østergaard.

Partsindlæg

Men hvordan ved du, at det er tilfældet. Finansiel Stabilitet har jo svært ved at forsvare sig over for diverse anklager?

”Jeg er klar over, at de henvendelser jeg har fået er partsindlæg, og derfor har jeg meget længe plæderet for, at vi skulle have en ekstern undersøgelse af Finansiel Stabilitet. Det har ministeren ikke villet, så nu bliver det Rigsrevisionen, og det er vi meget trygge ved. Men det er selvfølgelig ærgerligt, at det er nødvendigt, at få overdommeren på banen,” siger Morten Østergaard.

Mange skriverier

Også Venstres erhvervsordfører Torsten Schack Pedersen hilser Rigsrevisionen velkommen.

”Der har været mange historier og skriverier, så jeg synes, at det er fint, at Rigsrevisionen kaster sit blik på Finansiel Stabilitet,” siger han til FinansWatch.

”Det er klart, at vi har svært ved at kigge mange af de ting, som Finansiel Stabilitet sidder med i kortene, fordi det omhandler personfølsomme oplysninger. Derfor er det fint at få sådan en afklaring,” siger Torsten Schack Pedersen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også