Kruse: Rigsrevisionen utrolig velkomne

Formand for Finansiel Stabilitet, Henning Kruse Petersen, vil gerne på forsiden af en avis fortælle om lønningerne i Finansiel Stabilitet. (Opdateret)
Foto: Torben Stroyer/Jyllands-Posten (arkiv)
Foto: Torben Stroyer/Jyllands-Posten (arkiv)
AF KASPER KRONENBERG

Tidigere Nykreditchef og nuværende formand for Finansiel Stabilitet, Henning Kruse Petersen, hilser Rigsrevisionen velkommen, når rigsrevisor Henrik Otbo og co. i den kommende tid skal kigge nærmere på en række forhold i Finansiel Stabilitet - bl.a. på de gebyrer, som kunderne i det statslige selskab bydes.

“De er utrolig velkomne til at kigge på, hvordan vi gør tingene. Vi vil være åbne, informative og fortælle alt,” siger Henning Kruse Petersen til FinansWatch.

Han understreger på det kraftigste, at Finansiel Stabilitet ikke har noget at skjule. Overhovedet.

“Hvis jeg havde noget at skjule, så skulle staten finde en anden mand til at varetage det her hverv;” siger Henning Kruse Petersen.

Generer os ikke

Hvordan har du det med, at der er nogle politikere, der godt vil kigge nærmere på, hvordan i gør tingene?

“Det generer os ikke, at der er nogle politikere, der åbenbart godt vil se, hvordan tingene foregår hos os. Der er ikke et komma, der ikke tåler dagens lys, så vi ser frem til, at der bliver kastet lys på tingene”.

Oplever du, at der er nogle, der forsøger at mistænkeliggøre den måde, som I arbejder på?

“Det er vel altid sådan, at i bagklogskabens ulidelig klare lys, så kan man se nogle ting, som man ikke kunne for 2 år siden. Men det påvirker ikke min nattesøvn. Jeg har størst respekt for folk, der siger, hvad vi skal gøre her og nu, som kommer med brugbare løsninger på aktuelle problemer, Den slags er nemlig meget sværere og kræver flere evner, end hvis man blot skal sige, hvad man burde have gjort for to år siden. Men igen, der er mange informationer fremme i dag, som ikke var tilgængelige for to år siden,” siger Henning Kruse Petersen og tilføjer.

Kommaerne skal frem

“Hvis nogen så det, som vi fandt i de her banker, for to år siden, så havde de været rystede. Og så havde de haft en meget svær opgave med at finde løsninger på de problemer, der stod foran dem”.

Mogens Lykketoft og Carsten Hansen er også ude at sige, at de godt vil have kigget nærmere på Jeres lønninger. Hvad siger du til det?

“Det vil jeg se frem til, de må meget gerne offentliggøre lønningerne i Finansiel Stabilitet på forsiden af en avis. Man kan vist roligt sige, at vi på ingen måde er lønførende. Og hvis nogen ønsker at regne på min timeløn, så skal de finde kommaerne frem. Og hvis nogen mener, at vi får for meget i løn, så er der bare at sige, at så skal de være velkomne til at overtage posterne til den samme løn, som vi får. Jeg gad godt at se, om de vil være villige til det;” sige Henning Kruse Petersen til FinansWatch.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også