FinansWatch

Otbo: Vi er færdige inden sommer

Rigsrevisionen er allerede i gang med de indledende undersøgelser af Finansiel Stabilitet. Inden sommeren vil resultatet af den endelige udersøgelse ligge klar.

Rigsrevisionen skal efter opfordring fra statsrevisorerne kulegrave Finansiel Stabilitet. Ifølge Rigsrevisor Henrik Otbo kigger man på hele butikken.

I øjeblikket foretager tre mand den indledende undersøgelse. Senere i februar vil en egentlig plan for kulegravningen ligge klar, fortæller Henrik Otbo til FinansWatch.

"Vi drøftede sagen i december måned, og så er vi faktisk gået i gang med de indledende undersøgelser. Jeg har aftalt med statsrevisorerne, at jeg på deres møde den 23. februar redegør for, hvordan jeg vil gribe det an".

Hvad har oplægget til jer været?

"Øvelsen lige nu går ud på at finde ud af, hvilke spørgsmål, vi skal have svar på. Hvilke relevante problemstillinger, der er".

Hele butikken

Men der er vel en grund til, at der bliver taget fat i jer?

"Vi kigger på hele butikken, for baggrunden er, at Finansiel Stabilitet er en større bank, der fylder ganske meget. Det er det, der er væsentligheden og baggrunden for det. Og det er nu, vi skal undersøge dem, for om et halvt år, er porteføljerne måske afviklet".

Men der har været spekulationer om, at de tager for høje gebyrer. Er det noget, I vil kigge på?

"Der har været skrevet mange forskellige ting. Alle de spørgsmål indgår i det, og mere kan jeg ikke sige nu".

Færdige inden sommer

Kan du sige, hvad der bliver afgørende for, hvad I skal kigge på?

"Der er et hold på tre mand, som laver en forundersøgelse. Det går der en månedstid med at få afklaret og det oplæg, vi skal drøfte med statsrevisorerne".

Hvor lang tid vil undersøgelse tage?

"Vi bliver færdige før sommer".

Hos Finansiel Stabilitet tager man en kulegravning med ro.

“De er utrolig velkomne til at kigge på, hvordan vi gør tingene. Vi vil være åbne, informative og fortælle alt,” siger formand i Finansiel Stabilitet Henning Kruse Petersen til FinansWatch

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs