FinansWatch

S vil se på lønninger i Finansiel Stabilitet

De socialdemokratiske medlemmer af Statsrevisorerne, Mogens Lykketoft og Carsten Hansen, vil have Rigsrevisionen til at undersøge lønninger til direktioner og bestyrelser i Finansiel Stabilitet.

Socialdemokraterne vil have undersøgt, om direktører og bestyrelsesmedlemmer i de banker, der er under Finansiel Stabilitet, får for høje lønninger og honorarer. Det skriver Business.dk.

Opfordringen fra socialdemokraterne kommer efter, at Rigsrevisionen har meddelt, at man igangsætter en kulegravning af Finansiel Stabilitet.

"Vi vil gerne have rede på, om de mange fallitboer (banker red.), som Finansiel har skullet afvikle, er blevet håndteret fornuftigt. Der har også været kritik af, hvilke honorarer, man har bevilget hinanden i bestyrelse og direktion for Finansiel Stabilitet-selskaber for at administrere fallitboerne. Vi vil gerne have en samlet vurdering af, om det er blevet håndteret rigtigt," siger Mogens Lykketoft til Business.dk.

Store udbetalinger

Også socialdemokraternes Carsten Hansen vil have lønningerne under lup:

"Vi kan se, at der har været en række forholdsvist store udbetalinger til bankdirektører i forskellige selskaber. Bl.a. fik Fionia Banks direktør 7,8 mio. kr. i fratrædelsesgodtgørelse, uden aktionærerne fik noget. Efterfølgende har den nye direktør fået samme løn som den tidligere i en meget mindre bank," siger den anden socialdemokratiske statsrevisor Carsten Hansen til Business.dk.

Rigsrevisionen vil kigge på høje renter

Politisk opbakning til undersøgelse af Finansiel Stabilitet

Rigsrevisionen undersøger Finansiel Stabilitet

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs