Topchefer roser Løkkes nytårstale

Adm. direktør i Finansrådet, Jørgen Horwitz, og Nykredit-chef Peter Engberg er blandt de topchefer, der er tilfredse med Løkkes nytårstale.

Statsminister Lars Løkke Rasmussens beslutning om at lade nytårstalen handle om efterløn og økonomisk ansvarlighed var et rigtigt valg. Det mener en række topchefer, som dagbladet Børsen har talt med.

Blandt topcheferne er Jørgen Horwitz, Peter Engberg og adm. direktør i LD Invest, Jeppe Christiansen.

”Statsministerens nytårstale var forrygende flot og modig. Det er helt rigtigt, at vi som stat ikke kan bruge flere penge, end vi tjener. At få afviklet efterlønnen er både sund fornuft og den eneste farbare vej,” siger Jørgen Horwitz, der kun har ros til talen.

Nødvendig debat

Jeppe Christensen kalder det positivt, at Løkke for alvor tog hul på debatten om økonomisk ansvarlighed.

”I en situation, hvor underskuddet på statsfinanserne er så stort, er det nødvendigt med en debat,” siger han til Børsen.

Peter Engberg mener, at Løkke med talen tager fat om helt grundløggende problemer.

”I forhold til, hvor vi stod i 2007, er produktionen i Danmark i dag 4-5 pct. lavere, men vores omkostninger er fortsat med at stige. Hvis vi ikke får rettet op på den ubalance, får vi problemer med vores økonomiske frihedsgrader,” siger han.

Børsen har desuden spurgt Peder Tuborgh, adm. direktør i Arla Foods, Lars Rasmussen, adm. direktør i Coloplast og Lars Rebien Sørensen, adm. direktør i Novo Nordisk.

Anders Dam: Fantastisk nytårsgave fra Løkke

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også