Nykredit vil redde rentetilpasningslån

Realkreditkæmpen vil introducere en helt ny måde at forsyne flex- og rentetilpasningslånene med nye renter. Den ny praksis lever op Basel Komiteens krav. (Opdateret 08.43)
Foto: WREM STEEN
Foto: WREM STEEN
AF JENS THEIL

Efter flere års tilløb er Nykredit klar med en ny model til at forsyne flex- og rentetilpasningslånene med nye renter. Det skriver Berlingske Business.

Realkreditgiganten vil sprede refinansieringen ud over flere måneder, så renten ikke låses fast på enkeltdage, men i stedet over et helt kvartal.

Det har ifølge koncernchef Peter Engberg Jensen den fordel, at renten ikke bliver fastsat på dage, hvor der eksempelvis er uro om den danske krone. Samtidig vil det ifølge Nykredit blive nemmere at finde interesserede investorer til obligationerne.

Kan blive katastrofal

Endelig vil en refinansiering løbende over tre måneder tage højde for de nye krav fra Basel Komiteen, der lægger op til, at banker og realkreditinstitutioner skal have væsentligt mere likviditet og sikkerhed end hidtil. Det kan betyde, at der skal stilles sikkerhed for et boliglån en måned før, det udbetales. Den regel kan blive katastrofal for det danske system, da realkreditinstitutionerne dermed skal stille sikkerhed for alle de over 800 mia. kr., som den samlede mængde af udestående flex- og rentetilpasningslån udgør.

”Men det problem kan løses, hvis refinansieringen udløber 30 dage før, at lånet udbetales. Altså sådan, at et lån, som skal træde i kraft og udbetales 1. april, løbende får en ny rente i løbet af tre måneder fra 1. december til 1. marts,” siger Peter Engberg Jensen til Berlingske Business.

Ingen panik over flekslån

Professorer: F1-lån kan vælte dansk økonomi

Fald i huspriser truer billige realkreditlån

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også