Regnskab: Kursreguleringer sænker DLR-overskud

DLR Kredit må konstatere, at kursreguleringerne er den store synder i et overskud, der er faldet med 70 pct. i forhold til sidste år. Nyudlånet falder 80 pct.
Foto: Casper Dalhoff/Jyllands-Posten
Foto: Casper Dalhoff/Jyllands-Posten

En af dansk landbrugs absolut vigtigste finansierings-kilder, realkredit-virksomheden DLR Kredit, får et ordentligt spark over skinnebenet i første halvår, hvor bundlinjen lander på små 54 mio. kr., hvilket skal sammenlignes med et overskud på 180 mio. kr. i den samme periode 2010.

I halvårsregnskabet forklarer DLR Kredit, at det primært er kursreguleringerne, der rammer selskabets indtjening hårdt.

"DLR kunne i første halvår af 2011 konstatere en negativ kursregulering på 86,4 mio. kr. Der var en positiv kursregulering på 104,9 mio. kr. i tilsvarende periode af 2010. Den negative regulering skyldes et stigende renteniveau i den forløbne del af året. Hertil kommer effekten af løbetidsforkortelse på beholdningen af kortløbende obligationer med højere kuponrenter end markedsrenten," skriver selskabet selv i regnskabet, der blev udsendt torsdag.

Stort fald i ny-udlån

På driftssiden kan DLR glæde sig over, at nettorente- og gebyrindtægterne går en spids frem i forhold til første halvår 2010, hvor de godt 303 mio. kr. er en forbedring på små 5 mio. kr.

På linje med andre realkreditinstitutter så er det særdeles begrænset, hvad DLR har haft af nye udlån i første halvår, hvor de beskedne 500 mio. kr. i regnskabet kaldes for "et forventet fald". Der er tale om et fald på 80 pct. sammenlignet med sidste år.

DLRs samlede udlån opgjort til dagsværdi udgjorde 132,3 mia. kr. pr. 30. juni 2011.

Tre realkreditinstitutter får kniven af Moody's

DLR i tænkeboks

Regnskab: Kursreguleringer rammer DLR Kredit

DLR Kredit har ansat ny revisionschef.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også