FinansWatch

Regnskab: Kursreguleringer rammer DLR Kredit

Øgede renteindtægter ligger til grund for en fornuftig basisindtjening hos DLR Kredit. Kvartalsresultatet påvirkes dog af negative kursreguleringer.

Torsdag offentliggjorde DLR Kredit sit kvartalsregnskab og det indeholder flere positive elementer. Først og fremmest har øgede bidragsindtægter betydet at realkreditinstituttet har forbedret sine nettorenteindtægter med næsten 17 pct. og lander dermed på 251,5 mio. kr. for årets første kvartal.

Ligeledes har nedskrivningerne på udlån og tilgodehavender udviklet sig i den rigtige retning. I årets første kvartal har man således kunnet notere sig nedskrivninger på 24,3 mio. kr., hvilket er noget bedre end de 39,5 mio. kr. som der blev nedskrevet med i det tilsvarende kvartal for et år siden.

Ikke prangende

De positive dele af regnskabet møder dog en kraftig modvægt i form af negative kursreguleringer. Mens man i det første kvartal af 2010 på denne post kunne notere sig en positiv regulering på 71,5 mio. kr., så har 2011 indtil videre udviklet sig i den modsatte retning og bevirket negative kursreguleringer der løb op i 91 mio. kr.

Det betyder at kvartalsregnskabet samlet set ikke er prangende. Før skat landede DLR Kredit således på 14,7 mio. kr., sammenlignet med 137,6 mio. kr. året forinden.

Til trods for de reducerede nedskrivninger forventes niveauet for tab og nedskrivninger i 2011 at lande i samme leje som i 2010 og samlet set fastholder DLR Kredit sine forventninger om et resultat før nedskrivninger og skat på 350-400 mio. kr. for hele 2011.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs